20:22 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  DIASPORĂ
  Sa primesc un link scurt
  132060

  Ministerul Afacerilor Externe a transmis un mesaj de avertizare către români, pe care îi îndeamnă să nu dea curs ofertelor din această perioadă ale unor escroci care operează în domeniul transportului internaţional.

  BUCUREŞTI, 9 iul – Sputnik, Doina Crainic. MAE atrage atenţia, într-un comunicat, cu privire la escrocii care, în această perioadă, operează în domeniul transportului internaţional şi folosesc oferte „last minute” pentru transport.

  Ofertele apar pe rețelele de socializare, însoţite de anunțuri alarmiste de genul „granițele Germaniei se închid de luni, ora 0:00″. Ofertele sunt de tip „last minute” pentru plecări către România.

  „Ministerul Afacerilor Externe precizează că, la acest moment, nu sunt dispuse măsuri de carantină pentru cetățenii care călătoresc în Republica Federală Germania din România. De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Berlin, nu există informații privind intenția autorităților germane de a închide granițele”, precizează Ministerul în comunicat, citat de ziarulromanesc.de.

  Instituţia aminteşte că, începând din 15 iunie, Republica Federală Germania a eliminat controalele la frontierele cu statele vecine, liberlizând, astfel, circulația intracomunitară.

  „Menținerea măsurilor de relaxare la călătoriile intra-comunitare depinde, în cazul Republicii Federale Germania, de evoluţia pandemiei în ţara de origine, având drept criteriu limita de 50 cazuri de îmbolnăvire la 100.000 locuitori/săptămână”, adaugă Ministerul.

  Astfel, în cazul în care într-o săptămână numărul cumulat al cazurilor dintr-un stat membru al UE depăşeşte limita de 50 persoane testate pozitiv cu COVID-19 la 100.000 locuitori, atunci ţara respectivă este considerată cu risc și cetăţenii care călătoresc din această țară sunt supuși carantinei.

  Evoluția pandemiei este monitorizată de Institutul german de Sănătate Publică (RKI) care publică săptămânal situația epidemiologică la nivel european.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Românii din Germania, veste bună: creşte salariul minim pe economie
  Secretarul general al NATO, despre retragerea parțială a trupelor americane din Germania
  Loialitatea față de SUA au adus Germania și restul UE într-un „punct mort” - oficial rus
  Mutare istorică – Trump anunță o retragere masivă a trupelor din Germania ”delincventă”
  Mesaj din Germania, de 4 iulie: ”Ambasada SUA, cel mai grotesc spectacol! I love Putin!”
  Schröder: Germania trebuie să se opună sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream - 2
  Românii din Germania: eliminarea acestor contracte folosite adesea în cazul românilor
  Tagurile:
  Germania, Români, MAE


  Știrile Zilei