04:55 22 August 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.79
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.71
  Laura Codruța Kovesi

  PSD: Lege care ar trimite-o la închisoare pe Kovesi

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  DNA
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  37360

  O lege propusă de un deputat PSD incriminează fapte pentru care Laura Codruța Kovesi ar face închisoare

  BUCUREȘTI, 22 ian — Sputnik, Daniel Nistor. Deputatul PSD Oana Florea a prezentat luni un proiect de lege care pedepsește refuzul unei persoane de a se prezenta la audieri într-o comisie parlamentară de anchetă.

  "Refuzul persoanelor citate la comisia de anchetă de a se prezenta la audieri, de a furniza informaţiile solicitate sau de a pune la dispoziţia acesteia celelalte documente sau mijloace de probă deţinute, utile activităţii comisiei, este considerat împiedicare a aflării adevărului, constituie infracţiune, se pedepseşte cu închisoarea de la 8 zile la 3 luni sau cu amendă penală în valoare de 10.000 lei şi cu pedeapsa complementară de interzicere de a ocupa o funcţie publică timp de 3 ani", se arată proiectul de act normativ dat publicității de Oana Florea, potrivit Agerpres.

  Proiectul care reglementează activitatea acestor comisii mai prevede că orice persoană care ar putea avea cunoştinţă despre o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activităţii comisiei poate fi citată de comisia de anchetă.

  "Şedinţele comisiei de anchetă nu sunt publice, cu excepţia situaţiilor când comisia decide altfel", stipulează un alt articol al proiectului.

  Lucrările Comisiei parlamentare speciale de anchetă pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor prezidenţiale din 2009 au fost publice. Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a fost chemată la ședințele acestei comisii, dar a refuzat de fiecare dată să meargă.

  Potrivit unor informații lansate în spațiul public de jurnalistul Dan Andronic, în seara turului doi al alegerilor prezidențiale din 2009, Kovesi s-a aflat la locuința politicianului Gabriel Oprea, alături de fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), de fostul director SRI George Maior și de mai mulți oameni politici, printre care Vasile Dîncu, Nicolae Onțanu, Puiu Iordănescu, Gigi Nețoiu.

  Alegerile prezidențiale din 2019 au fost câștigate de Traian Băsescu, în detrimentul lui Mircea Geoană.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)

  Tematic

  Lovitură uriașă pentru Laura Kovesi
  Palmă dată de șefa DNA: e ”Săptămâna Kovesi”
  Sondaj: Laura Kovesi - arestată, demisă, suspendată, nevinovată
  George Maior dă o lecție de comportament Laurei Kovesi
  Tagurile:
  răspundere penală, sancțiuni, neprezentare la audieri, Proiect de lege, DNA, PSD, Laura Codruța Kovesi, Oana Florea, România


  Știrile Zilei