05:36 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  DNA

  Băsescu, lovit la familie după ce lovise!

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  DNA
  Sa primesc un link scurt
  26830

  Nepotul lui Băsescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, a doua zi după ce fostul președinte ceruse demiterea lui Kovesi

  BUCUREȘTI, 5 feb — Sputnik, Daniel Nistor. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, că urgenţa numărul 1 în momentul de faţă, în privinţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), este reabilitarea credibilităţii instituţiei, invocând mai multe eşecuri în ultima perioadă.

  "Trebuie spus foarte clar că urgenţa numărul 1 în momentul de faţă, în ceea ce priveşte DNA-ul, este reabilitarea credibilităţii instituţiei, pentru că au avut atâtea eşecuri în ultima perioadă încât ceva trebuie să se întâmple acolo", a spus Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

  "Noile legi ajută foarte mult la credibilizarea instituţiei, la nivelul Parchetului General, pentru că DNA-ul e parte a Parchetului General, pentru că nu mai permite să aducă procurori de parchet de judecătorie să îi faci procurori de parchet general. Trebuie adus DNA-ul măcar la nivelul şi credibilitatea pe care le avea în timpul lui Morar, când nu prea plecau dosare fără probe consistente. Au fost dosare ratate şi în timpul lui Morar, şi e firesc să fie un procentaj de rateuri ale procurorilor, dar ce se întâmplă acum, cu dosarele, în ultima perioadă, este inacceptabil", a adăugat acesta.

  Liderul PMP a mai afirmat că nu ştie ce decizie va lua preşedintele Klaus Iohannis după finalizarea raportului Inspecţiei Judiciare, dar, în opinia sa, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar trebui schimbată.

  "Mi-e foarte greu să vă spun ce decizie va lua preşedintele. Dacă ţine la instituţie ar trebui să o schimbe destul de repede. De asemenea, ministrul Justiţiei ar trebui să aibă o atitudine după finalizarea raportului Inspecţiei, nu mai poate rămâne aşa", a mai precizat Băsescu.

  A doua zi, luni, Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă.

  În ianuarie 2017, Dragoş Băsescu primise la Tribunalul Bucureşti o condamnare de 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 3 ani închisoare, în urma admiterii apelului DNA.

  Instanţa a mai dispus ca Dragoş Băsescu să plătească cheltuielile de judecată din cauţiunea de 10.000 lei consemnată la dispoziţia DNA.

  Tematic

  DNA a salvat SUA dintr-un scandal monstru!
  Kovesi-punctul pe „i" referitor la demisia sa din fruntea DNA
  DNA, în pericol! Despăgubire uriașă cerută statului
  Curtea Constituțională lovește DNA și SRI
  „Să dea Dumnezeu să-ţi revii şi să nu mai ataci DNA!”
  Tagurile:
  schimbare șefă, credibilitate, nepot, condamnare, DNA, Laura Codruța Kovesi, Traian Băsescu, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei