01:01 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  George Soros

  Semne rele pentru Kovesi: pierde sprijinul lui Soros

  © AP Photo / Kevin Wolf
  DNA
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  91862

  Unul din cele mai cunoscute ONG-uri înfiinţate în România de Fundaţia Soros îi dă şefei DNA o lovitură puternică. Declaraţii explozive!

  BUCUREŞTI, 13 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Lovitură puternică încasată, astăzi, de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, chiar de unde se aştepta mai puţin. Şi anume, dinspre reţeaua Soros.

  Mai exact, Centrul de Resurse Juridice, unul dintre cele mai cunoscute ONG-uri înfiinţate în România de Fundaţia Soros spune, prin vocea directorului său, că situaţia de la DNA trebuie să fie investigată urgent şi serios, în numele salvării instituţiei, notează inpolitics.ro

  Georgiana Iorgulescu, directorul executiv al Centrului de Resurse Juridice, fost membru al CSM, a spus, vorbind despre scandalul DNA, că este nevoie de o investigaţie serioasă, fără nici un fel de parti-pris-uri. Aceasta susţine că, deşi în spaţiul public se vehiculează informaţii despre metode abuzive de strângere de probatoriu, niciodată nu s-a clarificat această problemă şi că este necesar să se întâmple asta.

  Mai mult decât atât, Iorgulescu a făcut o afirmaţie care arată în mod cert faptul că Laura Codruţa Kovesi nu mai este în graţii.

  „Lucrurile astea nu au fost niciodată clarificate şi este necesar pentru sănătatea democraţiei. Aici nu contează dacă ne place sau nu ne place doamna Kovesi, dacă ne place sau nu ne place Sebastian Ghiţă. Aici este vorba de o instituţie fundamentală a statului, adică Parchetul, respectiv o Direcţie a acestui Parchet", a declarat Iorgulescu.
  Afirmaţiile acesteia arată, fără echivoc, că şefa DNA pierde sprijinul lui Soros. Iorgulescu spune că este momentul în care „trebuie să fim extrem de lucizi şi să ne uităm cu mare atenţie, fără să avem parti-pris-uri de o parte sau de alta a baricadei".

  Iorgulescu spune clar că şefa DNA nu este cea care spune adevărul în proporţie de sută la sută, tot aşa cum o persoană trimisă în judecată nu poate fi considerată mincinoasă.
  În ceea ce priveşte abuzurile despre care se face vorbire de ceva timp, dar mult mai intens în aceste zile, Iorgulescu spune că obiectivul este acela de a salva instituţia, fiindcă „avem nevoie de lupta anticorupţie, avem nevoie de curăţarea acestei ţări".

  „Dacă lucrurile stau aşa şi s-au săvârşit aceste abuzuri, să salvăm instituţia. (…) De asta este foarte important adevărul, iar noi, din păcate, nu putem decât să stăm şi să aşteptăm Inspecţia Judiciară sau eventuale decizii ale Ministrului Justiţiei", a precizat şefa Centrului de Resurse Juridice.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)

  Tematic

  Exploziv! Şeful DNA Ploieşti nu neagă înregistrările!
  Ciutacu o pune la punct pe Kovesi, provocare directă pentru șefa DNA!
  Bodu: „Replica DNA la înregistrările lui Cosma compromite DNA"
  Ultima oră: Laura Kovesi răspunde acuzațiilor și Antenei 3!
  Știrea zilei: Sebastian Ghiță profită și o lovește pe Kovesi - e oficial!
  Tagurile:
  investigații, cerere, Georgiana Iorgulescu, Geroge Soros, Laura Codruţa Kovesi, România


  Știrile Zilei