18:09 16 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Lorena Cristina Lupu

  Celebră bloggeriță, declarație de dragoste pentru Kovesi: "E tot ce îmi doream"

  © Photo: Facebook / Lorena Cristina Lupu
  DNA
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (118)
  87114

  "Eu, să fiu partid care să vrea să candideze pentru alegerile care vin acum, aş fi călare pe uşa Codruţei, implorând-o cu plecăciuni să mi se alăture"

  BUCUREȘTI, 15 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Apariţia publică a Laurei Codruţa Kovesi a fost zdrobitoare. A fost tot ce ne doream de la un oficial şi n-am primit de mulţi, mulţi ani. O persoană care transmite autoritate, care ştie să stea verticală şi care nu are nevoie de cuvinte băgate pe gât cu ţeava, similar cu îndopatul gâştelor pentru foie gras".

  Sunt cuvintele uneia dintre cele mai cunoscute "bloggerițe", Lorena Lupu. Actriță, jurnalistă și scriitoare, Lorena a creat, printre altele, cunoscutul și controversatul blog "Trollywood".

  De subliniat că Lorena Lupu nu este o radicală de tip #REZIST, din categoria "anti-PSD" cu orice preț; articolele ei sunt inteligente, acide, rafinate. De aceea este simptomatică atitudinea în legătură cu ieșirea de ieri a temutei șefe a DNA.

  Iată cum a perceput Lorena Lupu prestația Laurei Kovesi în conferința de ieri.

  "Calm, stăpânire pe sine, eleganţă, coerenţă, argumentaţie. Clasă. Înaltă clasă. Dovada certă că nu, şcoala vieţii nu înlocuieşte cu succes educaţia academică, şi, nu, şmenăreala şi vrăjeala nu-s substitute ale demersului articulat, cu subiect şi predicat".

  Frumoasa actriță — scriitoare face o comparție între politicienii care sunt sfătuiți la fiecare pas de consilieri — și o persoană cu calități native, așa cum o consideră, se înțelege, pe Laura Kovesi.

  "Nu au cum să-ţi implanteze ei o demnitate inexistentă, o coloană vertebrală inexistentă, sau o tărie de caracter inexistentă. Nişte sfaturi, în definitiv simple cuvinte, nu pot umple de semnificaţie şi de miez o calotă goală".

  Analiza politicianului de azi atinge tocmai această lipsă de condiție genetică; e plasat în funcţie "prin nepotisme şi aranjamente", este absolvent al unor "fabrici de diplome pe bandă rulantă" și este obişnuit să "cumpere tot pentru satisfacţie imediată". Politicianul român de azi nu are antrenamentul moral şi intelectual care vine odată cu eforturile reale, spune Lorena Lupu, „iar asta se vede dureros".

  "Nu-i poţi pretinde aceluiaşi om să ştie despre ce vorbeşte şi să te lingă slugarnic în curte. Sau alegi oamenii care ştiu despre ce vorbesc, şi îţi asumi că ăia se vor detaşa de tine de la un nivel de mizerie morală în jos, sau te înconjori de drone ambulante, şi-ţi asumi că ăia o să sune şi o să se poarte ca nişte drone ambulante. Şi că acest lucru te va pune într-o poziţie extrem de vulnerabilă, din secunda în care apare un om vertical, să pună punctul pe "i". Prin forţa contrapunctului".

  În multe privințe, cele scrise de Lorena Lupu despre politicieni și partied sunt greu de combătut, mai ales că sunt resimțite ca adevăruri, dincolo de susținerea sau unetresul politic al fiecăruia. Repet, Lorena nu e o radicală opacă, o nihilistă, deci reacția ei, onestă, e de studiat atent.

  Iată, pentru final, un sfat cu care, place sau nu, cred că ar fi de acord mulți consilieri politici și specialiști în campanii electorale.

  "Eu, să fiu partid care să vrea să candideze pentru alegerile care vin acum, aş fi călare pe uşa Codruţei, implorând-o cu plecăciuni să mi se alăture. Pentru că femeia a demonstrat cu vârf şi îndesat că e luptător de cursă lungă".

  Desigur, am prezentat pasaje din articolul "Şi totuşi, de ce să nu intri în politică, Laura?" scris și postat pe excelentul său blog de Lorena Lupu — dar acest adevărat mesaj al unui om talentat și plurivalent merită citit integral, cu toate spasmele care le-ar putea genera. E omul de lângă noi, chiar dacă gândește altfel.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (118)

  Tematic

  Inspecţia Judiciară, lovitură devastatoare pentru Kovesi!
  Amenințare pentru fanii lui Kovesi: "Șobolani, a venit vremea!"
  Exploziv! „Lumea s-a săturat de fake-news-ul european - Kovesi"
  Scandalul DNA îl demască pe Grindeanu: "acoperitul" vizat de Kovesi
  Semne rele pentru Kovesi: pierde sprijinul lui Soros
  Ultima oră: Laura Kovesi răspunde acuzațiilor și Antenei 3!
  Tagurile:
  apariție publică, apreciere, Blog, Lorena Lupu, Laura Codruța Kovesi, românia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei