23:26 16 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  DNA

  Noi abuzuri ale procurorilor DNA, devoalate. Un general ieşean mărturiseşte

  © AP Photo / Vadim Ghirda
  DNA
  Sa primesc un link scurt
  26220

  Dosare fabricate. Abuzuri. „Nu vă doresc să ajungeţi să fiţi audiat de procuror DNA nici măcar ca martor".

  BUCUREŞTI, 22 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Fostul şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi, generalul Ştefan Alexa, scrie, pe pagina sa de Facebook,  o mărturie de-a dreptul cutremurătoare despre abuzurile procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

  Acesta spune că a fost victima unui dosar fabricat de prefectul de Bacău în urmă cu aproape zece ani.

  „Modul în care sunt făcute unele cercetări de către o parte din procurorii DNA nu poate fi trecut cu vederea. Cunosc asemenea practici şi am fost victima lor în 2009 când mi s-a fabricat un dosar la solicitarea prefectului de Bacău pentru a mă determina să plec din funcţie", spune Alexa.

  Acesta precizează că, dacă este interesat Consiliul Superior al Magistraturii, el poate prezenta probe care să „dovedească falsurile ce se întocmesc de ofiţerii de informaţii SIPI şi DGA şi care sunt preluate de procurori şi transcrise în procese verbale ca probe la dosar".

  Alexa spune că a urmărit dezvăluirile făcute de fraţii Cosma, „aspectele de la Ploieşti" şi, deşi este convins că această familie a făcut ce a vrut în Prahova, nu poate să treacă peste modul de administrare a probatoriului şi a celor ce o fac.

  „Miroase a infracţiune de purtare abuzivă", a scris Alexa, care le-a transmis tuturor că este cumplit să ajungi, în orice calitate, pe mâna procurorilor.

  El susţine că nu înţelege reacţia lentă a Laurei Codruţa Kovesi, „care ar fi trebuit să taie în carne vie".

  „Mulţi poate judecaţi altfel, dar nu vă doresc să ajungeţi să fiţi audiat de procuror DNA nici măcar ca martor", a încheiat Alexa.

  Întrebarea care se pune este câte asemenea cazuri mai sunt şi câte vor ieşi la iveală? Pentru că un lucru este clar: deşi timid, tot mai mulţi oameni încep să vorbească. Iar mărturiile lor sunt cumplite…

  Tematic

  Kovesi, pe cale de a fi revocată din funcție
  Situaţia din DNA „pune la zid" România, lângă Polonia şi Ungaria
  SONDAJ: Ar trebui demisă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi?
  Tagurile:
  abuzuri, DNA, Ştefan Alexa, România


  Știrile Zilei