16:00 18 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  Rareș Bogdan

  „Strada" nu mai are energie pentru susţinerea lui Kovesi?

  © Photo: Insatgram / Rareș Bogdan
  DNA
  Sa primesc un link scurt
  Laura Codruța Kövesi (140)
  36121

  Mesaj delirant al unui jurnalist, susţinător înfocat al şefei DNA. Ce mesaje mai apar în media.

  BUCUREŞTI, 22 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a începe procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a făcut să se înnegrească de furie cei care o susţin.

  Unul dintre aceştia este şi realizatorul tv Rareş Bogdan, cel care a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de-a dreptul furibund. Rareş Bogdan susţine că

  „România moare puţin câte puţin" şi că politicul cu „o încredere sub 10% cotropeşte celelalte puteri".

  Mesajul devine tot mai halucinant, realizatorul Tv fiind convins că „aşa cade o ţară de pe hartă" şi că pe noi scrie Turcia, Belarus.

  „Nu e în regulă ce se întâmplă în ţara asta! Azi e DNA, mâine e SPP, poimâine Parchetul General, apoi SRI şi apoi presa liberă şi după asta… izolat sau suspendat preşedintele", a notat Rareş.

  Întrebarea este ce înţelege realizatorul tv prin conceptul de „presă liberă"? Cumva neplata datoriilor? Întreb pentru că am auzit întrebarea aseară, în faţă la Cotroceni, şi nu mi-a ieşit din minte.

  Supărarea realizatorului tv îl face să uite de orice urmă de decenţă în limbaj. Tocmai el.

  „Românie, plai cu foi, dar condus de prea mulţi boi!", a mai notat acesta.

  Jurnalistul Hotnews, Dan Tăpălagă, despre care Sputnik a scris aici că prevede o adevărată catastrofă pentru România: strada care o susţine pe Kovesi e sleită, iar capacitatea de reacţie a societăţii de astăzi „o vedem şi nu e", cum spunea Eminescu.

  „Din păcate, atacul la DNA vine într-un moment dificil, la capătul unui an de război de uzură care a sleit strada. Încrederea opiniei publice în instituţii s-a erodat la capătul unor lungi campanii de manipulări şi minciuni bine regizate, astfel încât capacitatea de reacţie a societăţii de azi este sub semnul întrebării", a scris acesta, pentru Hotnews.

  Dar lucrurile sunt mai grave în opinia lui Tăpălagă. Ne vor năpădi penalii. Asta îmi aminteşte de o rudă de la ţară care, înainte să moară, cu ani buni, le spunea copiilor: „Mor, vă mănâncă viermii!" A murit şi „profeţia" nu s-a împlinit.

  În aceeaşi notă se încadrează şi mesajul jurnalistului Hotnews. El spune că avem de-a face, acum, cu „un ultim asalt al crimei organizate asupra statului".

  „Impactul extern va fi distrugător. (…) Răul a fost deja făcut, impactul extern va fi devastator. Nu mai vorbim de o simplă declaraţie politică, avem de-a face cu o solicitare oficială formulată de ministrul Justiţiei", a explicat jurnalistul.

  Тема:
  Laura Codruța Kövesi (140)
  Tagurile:
  revocare, reacție, Rareş Bogdan, Laura Codruța Kovesi, România


  Știrile Zilei