10:41 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  DNA
  Sa primesc un link scurt
  95030

  Acesta spune că mandatele date pentru interceptări nu aveau legătură cu siguranţa naţională. Cine erau beneficiarii şi de ce a mai fost atacată Legea SRI.

  BUCUREŞTI, 28 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Jurnalistul Dan Andronic reacţionează, după ce Curtea Constituţională a României a admis o excepţie de neconstituţionalitate a dispozițiilordin 4 articole ale Legii SRI-51/1991 prin care se stabileşte că interceptările nu mai pot fi folosite de Justiţie. Şi aceasta în condiţiile în care interceptările au fost obţinute, ca şi probe, pe mandat de securitate naţională — MSN, informează Evenimentul Zilei

  Decizia 91 a CCR se aplică în dosarele penale, chiar şi în cele de corupţie, dar şi în toate cele care nu sunt de siguranţă naţională.

  Ca unul care a fost interceptat ani de zile pe mandat de siguranţă naţională, aşa cum declară, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, jurnalistul Dan Andronic salută decizia CCR.

  „Pot spune că CCR a rezolvat una din marile mizerii ale lui Florian Coldea", scrie Andronic.

  Jurnalistul precizează că aceste mandate erau date „pentru interceptarea tuturor celor despre care Coldea-Maior voiau să ştie cine ce discută, mai ales despre ei, nu aveau legătură cu siguranţa naţională, nu se concretizau în dosare de sabotaj, terorism, subminarea ordinii de stat sau altă năzbâtie, ci în unelte ale Binomului, numai bune de folosit atunci când aveau nevoie".

  În concluzie, acesta afirmă că sunt două forţe.

  „Mi-e clar că sunt două forţe, iar una face curat în grajdurile lui Coldea", menţionează Andronic.

  Acesta face precizarea că şi articolul 3, litera f din aceeaşi lege fusese atacată la CCR, din pricina felului în care fusese formulată.

  „Şi noi atacasem la CCR articolul 3, litera f, pentru o altă formulare stupidă. (…) Era vorba de „altor asemenea interese ale ţării". Cum ar veni dacă-l bârfeam pe Florian Coldea!", a explicat Andronic.

  Tematic

  Laura Kovesi are de acum posibilități de interceptare de nivel mondial
  "Coldea vindea la piață, acum interceptează convorbiri cu sateliții NATO"
  Sfaturile lui Snowden: cum să ne protejăm de interceptări și hackeri
  Tagurile:
  comentariu, interceptări, decizie, CCR, Dan Andronic, România


  Știrile Zilei