01:16 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  DNA
  Sa primesc un link scurt
  179532

  Mâna lungă a Codruței - arestarea a survenit după ce statul român a formulat o cerere de extrădare către Marea Britanie, în urma unui dosar deschis de DNA.

  BUCUREȘTI, 29 martie, Sputnik, Evan Răutu. Moartea unuia dintre cei mai bogați români, Dan Adamescu, patron al cotidianului "România Liberă" și al societății de asigurări "Astra", a rămas învăluită în mister. Decesul acestuia într-un spital penitenciar, după o dubioasă întârziere a unei intervenții medicale, nu a încheiat drama famieiliei sale.

  Aflat la Marea Britanie, fiul lui Dan Adamescu, Alexander, a fost arestat preventiv după ce o instanță londoneză a constatat că ar fi folosit acte false la judecarea procesului de extrădare.

  Procesul în speță a survenit după ce statul român a formulat o cerere de extrădare către Marea Britanie, dar procedura a fost suspendată în aprilie 2017.

  Cererea statului român se datorează acuzării lui Alexander Adaemscu de corpuție și dare de moită. Alături de răposatul său tată, Alexander Adamescu ar fi dat mită unor judecători de la Tribunalul București.

  DNA afirmă că banii au fost oferiți pentru a primi soluții favorabile în dosare de insolvență la societăți în care acționar era Dan Grigore Adamescu, tatăl lui Alexander.

   

  Tematic

  Cele două dosare "ascunse" de la DNA - coșmarul lui Klaus Iohannis
  DNA, condamnată în instanță pentru ABUZ
  Mesaj clar din SUA, înainte de Raportul Toader: "DNA e o organizație teroristă"
  Situaţia din DNA „pune la zid" România, lângă Polonia şi Ungaria
  Tagurile:
  arestare, cerere de extrădare, DNA, Dan Grigore Adamescu, Alexander Adamescu, Marea Britanie

  Știrile Zilei