06:21 19 Septembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.79
 • RUB0.25
 • RON4.22
 • UAH0.60
  Extragerea petrolului

  Petrolul se scumpește. Încă un prag psihologic, depășit de WTI

  © Sputnik / Виталий Тимкив
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  1712

  Luni petrolul a continuat să se scumpească mult mai accelerat la bursele internaționale. Asta se întâmplă pe fundalul așteptărilor legate de posibilele acțiuni ale statelor producătoare, îndreptate spre restabilirea echilibrului dintre cerere și ofertă.

  CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Luni barilul de petrol marca WTI a depășit pentru prima dată în ultimele 4 săptămâni prețul psihologic de 45 de dolari. Despre acesta scrie RIA Novosti, cu referire la datele de la bursele internaționale.

  Luni dimineața barilul de Brent s-a scumpit cu 1,02 la sută, ajungând la un preț de 47,45 Dolari. Prețul barilului de WTI a crescut cu 1,19 la sută și a ajuns la 45,02 dolari.

  Săptămâna trecută ministrul saudit al Industriei și Resurselor Minerale Khalid Al Falih a anunțat că țara sa ar putea să se alăture acțiunilor coordonate ale OPEC și altor producători principali, pentru a ajuta la ameliorarea pieței petrolului.

  Tematic

  Preţul petrolului, încotro, după ce Rusia şi Arabia Saudită au bătut palma
  Tagurile:
  Scumpire, WTI, BRENT, Baril, Prețuri, Cotație, Burse internaționale, Petrol, OPEC, Khalid Al Falih, Arabia Saudită, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei