18:00 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Euro, dolari, ruble, bancnote

  Necaz pentru SUA: România vrea să adere la Banca Asiatică pentru Investiții

  © Sputnik / Михаил Кутузов
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  25843

  Guvernul român își dorește ca România să devină membru al Băncii Asiatice pentru Investiții și în acest sens Ministerul de Finanțe a fost însărcinat să facă demersurile necesare.

  BUCUREȘTI, 25 august – Sputnik. În urma discuţiilor care au avut loc miercuri, Guvernul roman a adoptat un memorandum privind condiţiile în care România ar putea să devină membru al Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură (AIIB).

  Oficialii de la București au aprobat transmiterea unei scrisori, semnate de către ministrul finanţelor publice, conducerii AIIB prin care România îşi exprimă oficial interesul de a deveni membru al Băncii, se arată într-o comunicare oficială a Guvernului.

  Banca Asiatică pentru Investiții are 48 de membri, dintre care China deține cele mai multe acțiuni, 30%, urmată de India cu 8% și Rusia cu 6% din acțiuni.

  Prima țară occidentală care a devenit membră a AIIB a fost Marea Britanie, fapt care a generat un val de critici din partea Statelor Unite și a administrației Obama.

  Tematic

  Vladimir Putin este așteptat la summitul G20 din China, dar și alți lideri BRICS
  Tagurile:
  Bancă asiatică, SUA, Supărare, AIIB, Aderare, Guvern, Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură (AIIB), Guvernul României, Asia, China, România


  Știrile Zilei