19:11 20 Ianuarie 2018
În direct
  Călin Popescu Tăriceanu

  Tăriceanu: Capitalul străin nu aduce performanță economică României

  © AFP 2018/ DANIEL MIHAILESCU
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  57844

  În perioadele de criză nu te poţi baza pe companiile străine pentru că acestea îşi expatriază profitul, şi ar trebui ca România să înceapă să-şi consolideze capitalul autohton.

  BUCUREŞTI, 12 oct — Sputnik. Anual, profitul plătit de societăţile străine din România la buget este de 2 miliarde de lei, iar profitul plătit de societăţile cu capital românesc este de 55 de miliarde de lei, a spus Călin Popescu Tăriceanu în cadrul conferinţei ALDE. 

  Diferenţa este atât de mare pentru că societăţile străine îşi expatriază profitul şi greul în economia românească cade pe companiile româneşti.

  "De aceea, pledez pentru un capital românesc cât mai puternic pe piaţa din România. Vreau societăţi, nu neapărat de stat, nu mă înţelegeţi greşit, vreau societăţi româneşti pe care să ne putem baza, cu care să facem expansiune economică, să creăm locuri de muncă, să creăm coloana vertebrală a economiei româneşti cu aceste societăţi", scrie Tăriceanu.

  El a mai menţionat în cadrul conferinţei ALDE că România este într-o mare naivitate crezând că poate avea performanţă economică în perioadele de criză bazându-se pe capitalul străin.

  Tematic

  Tăriceanu despre noul șef la Interne: "Face parte din categoria talibanilor"
  Tagurile:
  performanță economică, capitalul autohton, capitalul străin, Călin Popescu-Tăriceanu, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei