21:13 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Cosmonauții în spațiu

  Ucrainenii revoltați: România ne depășește în domeniul cosmic

  Роскосмос
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  21912

  Ucraina a rămas în urmă României în ceea ce privește domeniul cosmic, afirmă un deputat al Radei Supreme de la Kiev.

  CHIȘINĂU, 20 oct — Sputnik. Astăzi chiar și România câștigă mai mulți bani din participarea la programele cosmice decât Ucraina, a declarat vicepreședintele fracțiunii Frontul Popular, Andrei Teteriuk, potrivit portalului politnavigator.net.

  "La începutul lunii octombrie, împreună cu colegii mei am fost prezenți la cea de-a 18-a conferință europeană interparlamentară pentru problemele cosmice. Țările din spațiul european au discutat problemele cooperării în domeniul spațial. Chiar și o țară precum România, care nu este o putere cosmică, a câștigat peste o jumătate de miliard de euro din schimburi de mărfuri", spune Teteriuk.

  În opinia deputatului, lipsa unui sprijin din partea parlamentului reprezintă o cauză a subdezvoltării domeniului cosmic ucrainean.

  "Din cauza unor coordonatori incompetenți, avem pierderi de jumătate de miliard de dolari în ultimii ani și o tonă de hârtii, în loc să avem o  platformă spațială independentă de Federația Rusă, de unde am putea să lansăm rachete în spațiu, concurând cu toate țările lumii", afirmă Teteriuk.

  Tematic

  Un cosmonaut vorbește despre întâlnirea cu OZN
  Tagurile:
  Spațiu cosmic, Cosmos, Ucraina, România, Ucraina, România


  Știrile Zilei