00:10 23 Mai 2019
În direct
 • EUR20.02
 • USD17.96
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.69
  Clădirea parlamentului Canadei

  România nu semnează tratatul de liber schimb cu Canada

  © AFP 2019 / GEOFF ROBINS
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  23323

  Guvernul României joacă tare în negocierile cu Canada privind ridicarea vizelor și este dispus să îi împiedice pe canadieni să definitiveze tratatul de liber schimb cu Uniunea Europeană, dacă aceștia mențin obligativitatea vizelor pentru români.

  BUCUREȘTI, 20 oct — Sputnik. Încurajată de modul în care au acționat Belgia care a refuzat să aprobe tratatul de liber schimb negociat de UE cu Canada, atâta timp cât acesta nu va include și o limitare a forței multinaționalelor și protejarea agriculturii de noile tehnologii bazate pe hormoni, România a refuzat la rândul său să-și dea acordul fără a obține ridicarea vizelor pentru cetățenii săi.

  Alături de Belgia și România, Bulgaria a refuzat și aceasta să semneze tratatul cu Canada, iar Uniunea Europeana le-a dat termen celor trei state până vineri să cadă de acord în privința divergențelor apărute.

  Potrivit Deutche Welle, oficialii canadieni ar trebui să vina în Europa pentru a semna tratatul pe 27 octombrie însă acest lucru ar fi inutil dacă România, Bulgaria și Belgia își vor menține poziția.

  Sursa citată precizează că poziția lui Dacian Cioloș e destul de fermă și dacă nu se vor ridica vizele pentru românii care vor sa meargă în Canada, cel mai târziu până anul viitor, atunci România nu va semna tratatul.

  Tematic

  Canada elimină vizele pentru români, etapizat
  Uniunea Europeană ar putea introduce regimul de vize cu SUA și Canada
  Tagurile:
  Acordul de liber schimb, Canada, UE, Uniunea Europeană, România, Canada, Uniunea Europeană, UE, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei