04:15 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Noile modele Dacia

  Dacia sperie giganţii globali: cel mai performant motor electric auto

  © Photo : protv.ro
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  109592

  În urmă cu câteva zile, compania românească Prime Motors Industry a prezentat cel mai performant motor electric din lume. Depăşeşte performanţele unor producători precum BMW, General Motors, Nissan sau Renault.

  BUCUREŞTI, 25 oct — Sputnik. Dacia Logan va fi echipată cu un motor 100% electric ce va avea o autonomie maximă de 500 kilometri, relatează Capital.

  Motorul 100% electric este proiectat şi fabricat de compania românească Prime Motors Industry şi a fost prezentat la expoziţia auto de la Romaero. Marea uimire este că acest vehicul depăşeşte performanţele unor producători precum Renault, Nissan, General Motors sau BMW. El egalează autonomia Tesla Model S.

  Cei 500 de km pot fi parcurşi cu o singură încărcare. Preţul unei Dacii Logan echipată cu acest motor este de 26.000 de euro şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 9 secunde, atingând o viteză maximă de 160 km/h.

  Bateriile funcţionează în condiţii extreme de temperatrură, de la —30 grade la +50 grade. Garanţia este de cinci ani pentru baterii şi 2 ani pentru autovehicul.

  Oficialii companiei Prime Motors Industry au admis că testele pentru autonomia maximă au fost realizate „doar în laborator", însă maşina a fost testată cu succes şi pe stradă fără a se încerca atingerea distanţei maxime.

  Explicaţia faptului că marii producători mondiali nu au putut atinge autonomia de 500 km este că au investit enorm în baterii mai puţin moderne şi acum sunt legaţi de nişte contracte foarte costisitoare.

  Loganul electric poate fi deja comandat.

  Tematic

  Cum vor arăta noile modele Dacia la Paris. Vezi modificările estetice importante
  Tagurile:
  Motor electric, Dacia, România


  Știrile Zilei