21:56 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Ruble rusești

  Bloomberg: experții consideră rubla o valută “supraprofitabilă”

  © Sputnik / Alexandr Demyanchuk
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  4242

  Experții sfătuiesc investitorii să nu renunțe la activele în ruble rusești, chiar dacă valuta națională rusească înregistrează o scădere, scrie Bloomberg.

  CHIȘINĂU, 4 nov — Sputnik. În ultimul timp, anume activele în ruble oferă investitorilor o profitabilitate maximă, în pofida devalorizării rublei din cauza scăderii prețurilor la petrol și ratei de bază stabilite de Rezerva Federală a SUA, menționează agenția, citată de RIA Novosti.

  Doar în ultimele trei luni investitorii care au achiziționat dolari cu un procent zero pentru cumpărarea activelor în ruble, au obținut un profit de șapte procente. E un indicator maxim, în comparație cu alte zeci de valute, anunță Blomberg.

  Potrivit experților, solicitați de Bloomberg, anul viitor profitabilitatea obligațiilor în ruble ar putea constitui 15 la sută. Una din cele mai mari corporații financiare din lume Citigroup Inc. califică rubla ca una "supraprofitabilă".

  Conform calculelor principalului strateg pentru piețele valutare și rata procentuală al Sberbank CIB, Tom Levinson, spre sfârșitul anului, valoarea rublei rusești s-ar putea ridica la 61 de ruble pentru un dolar.

  Principalul analist al companiei londoneze Ashmore, Jan Dehn, consideră că cea mai favorabilă perioadă de cumpărare a rublei este sfârșitul acestui an. Anul viitor, potrivit lui Dehn, rubla ar putea fi mult mai solicitată pe fundalul slăbirii dolarului.

  În opinia lui Lutz Rosemeier, de la Landesbank Berlin Investment, vânzarea activelor în ruble nu este unul din cele mai bune decizii, pentru că astăzi pe piața valutară nu există prea multe opțiuni, iar obligațiile în ruble aduc un venit foarte bun.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1278
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164