09:10 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  16812

  O companie de construcții chineză se angajează să construiască autostrada Ungheni-Odesa care va trece prin Chișinău, precum și șoseaua de centură a capitalei Moldovei.

  CHIȘINĂU, 5 nov — Sputnik. Reprezentanții Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor au discutat cu reprezentanții unei companii de construcții chineze detaliile proiectului cu privire la construirea autostrăzii Ungheni-Chișinău-Odesa.

  Lungimea autostrăzii cu patru benzi va avea pe teritoriul Republicii Moldova 220 km. Costul proiectului este de 0,5 miliarde de dolari.

  Totodată, reprezentanții companiei de construcții s-au arătat interesaţi şi de proiectul construcţiei șoselei de centură a municipiului Chișinău. Acum aici au loc lucrări de construcţie pe o porțiune de șapte kilometri care va uni șoseaua Balcani cu orașul Ialoveni. Lucrări vor costa 200 de milioane de euro.

  Oficialii chinezi s-au arătat impresionați să încheie un parteneriat public-privat pentru reparația drumurilor menționate mai sus, comunică ministerul.

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tagurile:
  autostradă, companie chineză, șoseaua de centură a capitalei, autostradă cu patru benzi, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) al RM, Republica Moldova

  Știrile Zilei