00:30 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Păduri tăiate

  Revoltător: Exportul de lemn din România nu va mai fi limitat

  © Sputnik / Ирина Ляхова
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  12907

  Guvernul Ponta anunţa, în primăvara anului 2015, o lege care prevedea limitarea exportului de masă lemnoasă din România. Deși ar fi trebuit să treacă în timp record de Parlament, legea nu a mai fost dezbătută și aprobată, iar în prezent este considerată învechită.

  BUCUREȘTI, 14 nov — Sputnik. Legea anunțată, în primăvara lui 2015, de guvernul Ponta, prevedea introducerea unui sistem mai strict de monitorizare a exporturilor și livrărilor intra-comunitare de materiale lemnoase, potrivit B1 TV

  Proiectul a fost însă adoptat în regim de urgență în iunie 2015 doar de Senat, dar a stat în Camera Deputaților mai mult de un an, deși trebuia dezbătut și aprobat în procedură de urgență.

  Astfel, în cazul acestui proiect privind monitorizarea exportului de lemne, deputații din comisia de specialitate nu doar că nu au introdus un nou termen de aplicare, dar au respins proiectul în doar câteva secunde, afirmând că este învechit. Mai mult, aceştia susţin chiar că legea ar avea efecte negative asupra economiei româneşti.

  Potrivit datelor transmise anul trecut de Ministerul Mediului, anual, în România sunt tăiate ilegal circa 8,8 milioane de metri cubi de pădure, prejudiciul fiind estimat la 1,5 miliarde lei.

  Tagurile:
  Lemne, Păduri, Export, Victor Ponta, Victor Ponta, România


  Știrile Zilei