07:21 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Donald Trump și o parte a echipei sale

  Victoria lui Trump înseamnă un beneficiu economic enorm pentru Rusia

  © AP Photo / Carolyn Kaster
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  12233

  Economia Rusiei va înregistra o creștere după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din SUA, susțin experți de la Deutsche Bank, citați de CNBC.

  CHIȘINĂU, 22 noiembrie — Sputnik. Judecând după declarațiile făcute de mai mulți politicieni din SUA și din Europa, este de așteptat ca economia Rusiei să se stabilizeze în perioada imediat următoare, care se arată a fi una benefică pentru economia rusească, susțin experții de la Deutsche Bank.

  Aceștia admit că politica sancțiunilor în relațiile dintre Rusia și Occident va fi depășită, fapt ce va avea o influență benefică asupra economiei Rusiei.

  Mai mult, experții subliniază că victoria lui Trump le va permite adepților renunțării la sancțiunilor antirusești din Europa să devină mult mai insistenți, iar asta va avea un „efect salvator" pentru economia rusă.

  Însă experții avertizează că deocamdată este prematur să se vorbească despre anularea sancțiunilor ca despre ceva iminent, deoarece la Washington adepții sancțiunilor sunt foarte influenți.

  Pereții Kremlinului, Moscova
  © Sputnik / Наталья Селиверстова

  În acest context experții mai precizează că în timp ce abolirea sancțiunilor ține mai mult de o perspectivă mai apropiată sau mai îndepărtată, economia Rusiei deja își revine, datorită în mare parte stabilizării rublei ruse pe fundalul discuțiilor din cadrul OPEC privind plafonarea extracției petrolului.

  De la începutul anului curent rubla rusă a crescut cu aproape 12 la sută. Pe măsură ce relațiile ruso-americane se vor ameliora, vor apărea noi oportunități pentru valuta și economia Rusiei, menționează experții de la Deutsche Bank.

  Tematic

  O nouă turnură: Melania Trump refuză să treacă la Casa Albă
  Un miliardar se va ocupa de problemele comerțului în administrația Trump
  Tagurile:
  Rubla rusă, Beneficii, Experți, Trump, Alegeri prezidentiale SUA, Economie, Rusia, Donald Trump, Europa, Rusia, SUA


  Știrile Zilei