05:37 19 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Moneda Euro, bancnote de 20

  „Statele din zona Euro să organizeze referendum”. Italia declanşează colapsul UE

  © Sputnik / Руслан Кривобок
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  125583

  Germania este singurul stat care beneficiază de existenţa Euro, din acest motiv toate celelalte state din Uniunea Europeană trebuie să organizeze referendumuri pentru a ieşi din sistemul monedei unice.

  BUCUREŞTI, 29 nov — Sputnik. Italia și alte state UE trebuie să organizeze referendumuri privind renunțarea la moneda comună a zonei euro, a declarat vicepreședintele Camerei Deputaţilor din Italia, Luigi Di Maio, conform Sputnik International.

  "Nu ar trebui să luăm decizii în locul cetățenilor, ar trebui să le dăm posibilitatea de a decide  privind respingerea Euro. Sper că va fi posibil pentru celelalte state din zona euro să organizeze referendum cu privire la soarta ulterioară a Euro", a precizat Di Maio, unul dintre liderii partidului Mişcarea de 5 Stele din Italia.

  Luigi Di Maio, care este şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, a subliniat faptul că de când a intrat în zona Euro, Italia a pierdut aproximativ 25% din bogăția națională.

  Acesta a adăugat că Germania este singurul stat care beneficiază de existenţa Euro, în timp ce alți membri ai UE au numai pierderi economice din cauza monedei unice.

  Tematic

  Confesiunile apocaliptice pentru EURO ale economistului BCE
  Un nou sistem monetar independent de Euro
  Tagurile:
  Zona euro, Italia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei