09:04 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Păduri tăiate

  Dezvăluiri: compania străină care măcelăreşte în masă pădurile României

  © Sputnik / Valerij Sjustov
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  22543

  Un grup de experţi de la o organizaţie internaţională acuză oficial o companie străină de mari nereguli şi încălcări ale legii în comerțul cu cherestea și de exploatare ilegală a pădurilor românești. Organizaţa susţine că există dovezi puternice în acest sens.

  BUCUREŞTI, 8 dec — Sputnik. Există dovezi puternice potrivit cărora compania austriacă Holzindustrie Schweighofer exploatează ilegal pădurile româneşti, fiind implicată în tot felul de ilegalităţi, susţine organizaţia internaţională Forest Stewardship Council, potrivit b1.ro

  Holzindustrie Schweighofer ar putea pierde certificatul de mediu dacă nu ia măsuri imediate pentru a soluționa neregulile și ilegalitățile pe care compania este acuzată că le comite de mult timp în România. 

  „Există dovezi clare și convingătoare că Holzindustrie Schweighofer a fost implicată în comerțul ilegal cu lemn atât prin acceptarea lemnului ilegal în fabricile sale cât și prin propriile sale acțiuni din interiorul acestor fabrici", a declarat Johannes Zahnen, specialist forestier din organizaţia World Wildlife Fund.

  Totodată, ancheta a dezvăluit că Holzindustrie a dezvoltat un sistem de aprovizionare ce încurajează supraexploatarea nivelurilor de producție prevăzute legal. În plus, s-a asociat cu firme si persoane fizice acuzate de acțiuni ilegale și de corupţie, iar în unele cazuri, compania austriacă a prefinanțat activitățile forestiere ale acestor firme şi persoane.

  Tagurile:
  Holzindustrie Schweighofer, Masa lemnoasă, Ecologie, Lemne, Păduri, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei