09:05 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Călin Popescu-Tăriceanu

  Tăriceanu taie subvențiile pentru corporații! ”S-a terminat!”

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  19433308

  Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că intenționează tăierea ajutoarelor și a subvențiilor pentru companiile străine care investesc în România.

  BUCUREȘTI, 19 dec — Sputnik. Potrivit liderului ALDE, corporațiile primesc numai avantaje de la statul român, dar nu fac altceva decât să exploateze muncitorii autohtoni oferindu-le salarii foarte mici.

  "Foarte multe multinaţionale primesc foarte multe avantaje, au fost tratate cu toată generozitatea şi mai mult decât de a exploata forţa de muncă ieftină din România nu au făcut", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

  Acesta a mai spus că trebuie să termine povestea cu ajutorul de stat acordat în exclusivitate firmelor străine și cea privind "contractele de achiziţii publice date pe capete numai firmelor străine", dând asigurări că Guvernul PSD-ALDE va da prioritate firmelor româneşti şi capitalului românesc.

  "Economia în general nu este un domeniu care este gestionat sub imperiul principiilor morale. Acesta e un lucru pe care trebuie să îl recunoaştem şi să îl înţelegem cu toţii. Multinaţionalele au interesul să folosească avantajele pieţei româneşti — piaţă de desfacere, piaţă de muncă — şi să-şi ducă profitul către firma mamă", a mai spus Tăriceanu.

  Potrivit liderului ALDE raportat la cifra de afaceri, cele mai puternice companii din România sunt companiile străine, care în anul 2014 au plătit cam 2 miliarde de lei impozit pe profit în România, în timp ce 55 de miliarde de lei au fost plătiţi de companiile româneşti, care sunt firme mici şi cu mai puţină forţă financiară decât companiile străine.

  "Concluzia este că până la urmă efortul economiei româneşti stă pe umerii companiilor româneşti care nu au avut avantaje. Anul acesta, înţelepciunea Ministerului de Finanţe face ca tot ajutorul de stat să se ducă exclusiv către companiile străine", a mai spus Tăriceanu, la digi24.

  Tematic

  Tăriceanu: Capitalul străin nu aduce performanță economică României
  Tagurile:
  Subvenții, Protecționism, capitalul autohton, ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, Corporații, Călin Popescu-Tăriceanu, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei