16:57 23 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Hipermarket

  Declarație: Țăranii români au ajuns să-și cumpere produse la hipermarket

  © Sputnik / Александр Кряжев
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  8411

  Ponderea produselor agro-alimentare străine în România a devenit atât de mare, încât chiar și țăranii români își procură produsele de la hipermarketuri

  CHIȘINĂU, 1 mart — Sputnik. Importul produselor străine în România a ajuns la un nivel la care chiar și țăranii se aprovizionează de la hipermarketuri. O astfel de declarație a fost făcută de Marius Bâcu, directorul general al companiei "De la Ferma", în cadrul conferinței "Fermierii României", organizate de Mediafax și Agrointeligența.

  „Ţăranii au gospodării, grădini şi cresc câteva animale, ceea ce înseamnă că ei pot face mâncare. Şi totuşi, unii înlocuiesc mâncarea proprie cu cea din hipermarket, care de cele mai multe ori e din import. Gogoaşa cu gem e înlocuită de croasantul cu ciocolată, şi asta nu e deloc în regulă", a spus Marius Bâcu, citat de Mediafax.

  Potrivit lui, acest fenomen se explică prin slaba dezvoltare a comerțului local.

  „Omul merge în sat, găseşte un magazin cam slab dotat, cu puţine produse şi cu singurul avantaj că mărfurile se vând pe datorie. Şi atunci ia calea hipermarketului de la oraş, unde fiecare membru de familie găseşte câte ceva de cumpărat", a mai spus întreprinzătorul.

  În opinia omului de faceri, piața românească de produse agroalimentare poate fi cucerită doar în cazul în care producătorii români vor practica un marketing agresiv și vor folosi ambalaje atractive.

  Tematic

  Comunicat al fermierilor. „Nu mai acceptăm să fim jucăria politicienilor"
  Grav: Fermierii români care au protestat în fața Guvernului, pleacă din țară
  Dezvăluiri scandaloase din PE: toţi banii fermierilor vor fi luaţi
  Tagurile:
  Țărani, Hipermarketuri, Fermieri, Produse alimentare, Agricultura, România


  Știrile Zilei