18:06 23 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Cusătorie

  Industria ușoară: Investitorii străini lasă românii în șomaj

  © Sputnik / Артем Житенев
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  9914

  Semnal de alarmă: ”A devenit prea scump să producem în România”, declară un mare producător britanic, occidentalii doresc profit maxim și să ofere condiții minime

  BUCUREȘTI, 7 mart — Sputnik. Compania britanică "Alison Hayes", unul dintre cei mai mari producători de textile din România, a închide fabrica din Urziceni, județul Ialomița. Motivele — majorarea salariului minim și infrastructura proastă, cauze interne, şi "efectele Brexitului" — ca factor extern. Conform cifrei de afaceri, compania a fost desemnată în 2015 cel mai mare producător de textile din România, având clientelă doar din Marea Britanie. 

  Închiderea fabricii din Urziceni presupunea lăsarea fără loc de muncă a 350 de croitorese şi cusătorese. "Alison Hayes" mai deține în Urziceni un centru de design unde lucrează 220 de oameni, și o altă fabrică în Buzău.

  Directorul companiei, Nicolas Georghiades, a delarat pentru "Ziarul Financiar" că, la Urziceni, "croitorii şi cusătorii primeau 1.800 — 2.000 de lei brut (1.300 — 1.435 de lei net)", acolo fiind realizate cele mai scumpe şi complicate produse. "A devenit prea scump să producem în România", consideră britanicii.

  Tagurile:
  Cusătorie, Textile, Nicolas Georghiades, Alison Hayes
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei