03:10 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  27104

  Produsele destinate stimulării creșterii și fructificării plantelor sunt la mare căutare în România, lucru demonstrat și de faptul că cel mai vechi stimulator de creștere și fructificare din lume - Atonik®, prezent pe piața românească încă din 1977.

  BUCUREȘTI, 23 apr — Sputnik. Produsul pentru stimularea creșterii plantelor este comercializat de către compania Aectra Agrochemicals și a ajuns la performanța de a fi utilizat în România pe o suprafață de 150.000 de hectare, scrie Agrointel.ro

  Atonik® este cel mai vechi stimulator de creștere din lume și poate fi utilizat la toate culturile și în toate fazele de creștere și dezvoltare ale acestora.

  A fost produs pentru prima dată în 1945 de compania japoneză ASAHI Chemical MFG, care are colaborări cu peste 100 de universități din întreaga lume.

  Produsul se vinde pe toate continentele și poate fi aplicat la toate culturile. Pe piața românească a fost introdus din 1977.

  "După 1990, practic noi (cei de la Aectra — n.r) l-am reintrodus pe piață. Undeva prin 1994-1995 am reomologat produsul pentru piața din România. Se pare că produsul era cunoscut încă de pe vremea comuniștilor. În prezent, produsul este aplicat în fermele din România pe 150.000 de hectare", a declarat Dan Farcaș, Executive Manager al companiei AECTRA Agrochemicals.

  Atonik® este un stimulator de creștere și fructificare pe bază de fenoli.

  S-a constat că influențează pozitiv expresia a peste 3.300 de gene la nivel de plantă. Influențează pozitiv cele mai importante procese fiziologice din plantă, cum ar fi metabolismul proteinelor, fotosinteza, producerea de fitohormoni și metabolismul ADN-ului.

  Studiile arată că în niciun an nu se întrunesc condițiile ideale pentru polenizare și fructificare. Reducându-se polenizarea, se reduce și fructificarea. Acest efect este resimțit la absolut toate culturile.

  Atonik® asigură și o rezistență crescută a plantelor în fața bolilor, o plantă mai bine dezvoltată fiind mai puțin sensibilă. Produsul ajută la fructificare și la mărimea și calitatea producției.

  Tematic

  Foarte puțini români se bucură de creșterea economică a României. Iată câți
  Stalin și resuscitarea economică a României postbelice
  Economist român: De ce România are salarii de 5 ori mai mici decât în Occident
  Tagurile:
  Simulator de creștere, plante, Fructe, Agricultură, România

  Știrile Zilei