07:51 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Lingouri bancare din aur

  Aurul scos din România - cu cât se vinde

  © Sputnik / Павел Лисицын
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  11402

  Vast Resources, producătorul de minereu printre ai cărui acţionari se regăsesc fonduri de investiţii precum Barclays, este în discuţii cu instituţii interesate de prelucrarea concentratului de aur şi argint din mina suceveană Mănăila.

  BUCUREȘTI, 3 mai — Sputnik. Aurul scos din mina Mănăila se va vinde la un preţ de circa 42 de dolari pe gram, potrivit calculelor revistei Capital.

  Andrew Prelea, directorul executiv al Vast Resources România, a declarat că primele rezultate indică posibilitatea obţinerii a 80 de grame de concentrat de aur la o tonă de minereu extras şi de 114 grame de argint la fiecare tonă săpată.

  Compania preconizează că începând cu această lună va putea să extragă lunar de la mina din Mănăila circa 30 de tone de concentrat de aur şi argint.

  „Nu procesăm concentratele «native» de aur şi argint, aşadar este vândut ca minereu, iar procesele finale sunt făcute de clienţii noştri. Dorinţa noastră este să găsim parteneri în România şi suntem în discuţii avansate cu diferite instituţii care credem că ar fi interesate de prelucrarea concentratului pe care îl producem", a menţionat Prelea.

  Producătorul nu va folosi substanţe chimice la procesarea minereului. Separarea aurului şi argintul de restul materialelor se va face prin zdrobire şi centrifugare.

  Tematic

  Rusia își completează rezervele de aur cu 200 de tone
  Se așteaptă un declin al piețelor bursiere globale. Soros investește în aur
  Die Welt: Putin îi pregăteşte dolarului o surpriză „de aur"
  Tagurile:
  extragere, aur, munți, Vast Resources, Mănăila, România


  Știrile Zilei