02:22 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  FMI

  FMI despre majorarea salariilor: În România NU, în Germania DA

  © Sputnik / Наталья Селиверстова
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  17304

  După ce a cerut României să nu majoreze salariile, FMI cere Germaniei să ridice nivelul de salarizare

  BUCUREȘTI, 15 mai — Sputnik. După ce a sfătuit România să nu majoreze salariile, FMI adoptă o poziție opusă în Germania, căreia îi sfătuiește să stimuleze angajatorii să ridice nivelul salarizării pentru a stimula inflația în zona euro, să utilizeze veniturile mari din taxe pentru a investi mai mult în infrastructură, scrie publicația capital.ro.

  Într-un raport anual publicat recent, FMI susţine că "excedentele mari şi persistente de cont curent înregistrate de Germania reflectă economiile interne ridicate şi oportunităţi mai bune de investiţii peste hotare".

  În opinia reprezentantului FMI, Germania trebuie să utilizeze veniturile mari din taxe pentru a stimula creșterea economică, în special prin investiții în infrastructura fizică și digitală.

  De asemenea, FMI recomandă realizarea unei reforme a sistemului de pensionare care ar prevedea prelungirea perioadei de muncă. De asemenea, Germania ar avea nevoie de reforme structurale în domeniul asigurărilor și sistemul bancar, pentru a le consolida rentabilitatea și durabilitatea.

  Potrivit prognozelor FMI, excedentul de cont curent al Germaniei va scădea până la 7,5% din PIB în 2022 de la 8,3% din PIB anul trecut, adăugând că un surplus cuprinse între 2,5 şi 5% din PIB ar fi unul adecvat.

  Surplusul contului curent reprezintă un capitol de dispute cu SUA timp de câțiva ani, FMI și partenerii din zona euro cerând Germaniei sporirea consumului intern.

  Pe de altă parte, Germania afirmă că a sporit investițiile, iar excedentul de cont se datorează cererii înalte la produsele germane, fapt care nu poate fi penalizat. 

  Tagurile:
  FMI, Salariu, Majorare, Germania, România


  Știrile Zilei