00:14 27 Mai 2018
Chişinău+ 17°C
În direct
 • EUR19.71
 • USD16.82
 • RUB0.27
 • RON4.26
 • UAH0.64
  Stație de alimentare cu combustibil

  Benzina este scumpită intenționat. Iată motivul

  © AFP 2018 / RONALDO SCHEMIDT
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  49800

  În România și Republica Moldova, dar și în restul Europei, benzina este scumpită în mod intenţionat pentru ca oamenii să cumpere mai puţin şi să polueze mai puţin, spun autorităţile de concurenţă.

  BUCUREȘTI, 20 mai — Sputnik. În timp ce românii se plâng de preţuri mari, pe moldoveni îi aşteaptă liberalizarea preţurilor la carburanţi, scrie Money.

  „Vrem să facem atât de scumpă benzina încât lumea să cumpere mai puţin. Nu este neintenţionat preţul ăsta mai mare, ci este obiectivul politic al statului, în extensie al Uniunii Europene, să îţi pună acciza asta care să te descurajeze să consumi mult şi să reducem poluarea", spune Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

  De altfel, în toată Europa benzina este scumpită în mod intenţionat pentru ca oamenii să cumpere mai puţin şi să polueze mai puţin.

  Deşi conducta de gaze între Iaşi şi Ungheni este construită din 2014, ea a fost mai mult un instrument politic decât unul util pentru consumatori.

  Situaţia va rămâne la fel cel puţin până în iulie 2018. De asemenea, trebuie implementate 24 de regulamente care să schimbe legislaţia în domeniul energiei, în acord cu regulamentele europene.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei