14:00 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  68 0 0

  La Leușeni a fost deschis un nou post de inspecție în care va funcționa un laborator modern de verificare a produselor alimentare și starea sănătății animalelor

  CHIȘINĂU, 5 iun — Sputnik. La Leușeni a fost deschis un nou post de inspecție la frontiera dintre Moldova și România, unde în cadrul unui laborator specializat vor putea fi verificate nu doar produsele alimentare, dar și starea sănătății vitelor cornute mari și mici, transmite postul de televiziune Mir24.

  "Postul de inspecție ANSA de la Leușeni este cel mai mare și are mai multe elemente de impact. În primul rând, arătăm respect pentru cetăţeni, agenţi economici și funcţionari, dar cel mai important, ne îngrijim de sănătatea populației. Sănătatea oamenilor prin asigurarea calităţii produselor consumate e o prioritate pentru noi", a declarat prim-ministrul Pavel Filip în cadrul ceremoniei de deschidere.

  Complexul va ocupa o suprafață de 1300 de metri pătrați, iar înființarea acestuia este una din condițiile impuse de acordul de asociere și liber schimb cu Uniunea Europeană.

  Deschiderea acestui post este foarte importantă. Anterior inspectorii noștri activau în camere mici de 2-3 metri pătrați, fără un echipament care ar corespunde standardelor europene de control, a declarat șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Gheorghe Gaberi.

  Tagurile:
  Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, ANSA, post vamal, Inspecție, republica Moldova, România


  Știrile Zilei