16:47 22 August 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.79
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.71
  Uzina Volkswagen

  Război SUA-Germania: americanii vor să pună mâna pe managerii Volkswagen

  © AFP 2019 / Julian Stratenschulte
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  14740

  Statele Unite ale Americii au anunțat în căutare internațională cinci manageri ai companiei Volkswagen

  BUCUREȘTI, 23 iun — Sputnik. Ministerul Justiției al SUA a anunțat în căutarea internațională cinci foști manageri și proiectanți ai concernului Volkswagen (VW), care sunt învinuiți de încălcarea actelor normative americane cu privire la protecția mediului, anunță Süddeutsche Zeitung.

  Potrivit publicației, printre cei anunțați în căutare internațională se află și două persoane de încredere a fostului președinte al consiliului de administrare companiei Volkswagen, Martin Winterkorn.

  Se menționează că Germania nu intenționează să extrădeze în SUA foștii manageri ai concernului. În următoarea perioadă aceștia nu vor putea părăsi teritoriul Germaniei pentru că au fost introduși în baza de date a Interpol, riscând să fie arestați și privați de libertate în SUA.

  Publicația reamintește că unul din cei bănuiți de fraudele VW, Oliver Schmidt a ajuns la închisoare la începutul acestui an, după ce în ianuarie a vizitat SUA, unde a fost arestat imediat.

  Compania Volkswagen este învinuită în SUA de dotarea automobilelor diesel cu un soft care diminua indicatorii de poluare. Guvernul american a obligat concernul să-și retragă 482 mii de automobile de marca Volkswagen și Audi, vândute în Statele Unite între 2009 și 2015. În aprilie, Volkswagen a convenit cu cumpărătorii să-și răscumpere automobilele cu achitarea unor compensații.

  Tagurile:
  Volkswagen, Scandal, Oliver Schmidt, Martin Winterkorn, SUA, Germania


  Știrile Zilei