08:46 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Vizita delegației oamenilor de afaceri din România la Moscova

  Oamenii de afaceri din România își îndreaptă privirea spre Rusia

  © Photo: Camera de Comerț și Industrie din Rusia
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (191)
  87371

  Lumea de afaceri din România se arată interesată de dezvoltarea relațiilor apropiate cu Federația Rusă

  BUCUREȘTI, 28 iun — Sputnik. La Moscova a avut loc o întrevedere între președintele Camerei de Comerț și Industrie din Rusia, Serghei Katârin și președintele Camerei de Comerț din Prahova, Aurelian Gogulescu.

  Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei unei delegații a oamenilor de afaceri din România, organizată de Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă, în frunte cu Tudor Afanasov, și Camera de Comerț și Industrie din Prahova.

  Părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la situația și perspectivele cooperării oamenilor de afaceri din ambele state. Serghei Katârin și Aurelian Gogulescu au menționat posibilitățile largi ale camerelor de comerț din ambele state în stabilirea și dezvoltarea unor legături de afaceri.

  „A venit timpul să întrerupem pauza îndelungată în activitatea noastră", consideră Serghei Katârin. Drept dovadă la această afirmație, este sosirea în Rusia a unei delegații a oamenilor de afaceri care participă într-un șir de forumuri bilaterale de business, care se vor desfășura între 28 și 30 iunie la Moscova, Iaroslav și Sankt-Petersburg, a mai adăugat el.

  Ambele părți au ajuns la concluzia că este necesară asigurarea unei interacțiuni informaționale: "oamenii de afaceri ruși și români trebuie să cunoască posibilitățile pieței partenerului său, condițiile de activitate".

  Sarghei Katârin a atras atenția asupra necesității stabilirii legăturilor la nivel de regiuni. „Acolo există multe oportunități de identificare a segmentelor de piață".

  "Oamenii de afaceri s-au arătat interesați de o cooperare cu colegii săi ruși și susțin consolidarea tuturor eforturilor în această direcție", a menționat Aurelian Gogulescu, care și-a prezentat pe scurt județul Prahova, în calitatea lui de cea mai dezvoltată zonă industrială din România.

  La întrevedere au participat oameni de afaceri români din domeniul IT, vinificație, industrie, prelucrare a petrolului, care au subliniat existența unui potențial major de colaborare în toate domeniile între România și Rusia.

  Partea română s-a arătat convinsă că există posibilitatea de a spori schimbul de mărfuri dintre cele două state.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (191)

  Tematic

  România va coopera cu o regiune din Rusia
  Rusia și România își propun relansarea relațiilor culturale
  Delegație din Rusia, la inaugurare unui cimitir militar din România
  Igor Dodon: “suntem legați de România, dar și de Rusia”
  România și Rusia, victime ale manipulărilor din presa britanică
  Stratfor sfătuieşte România să devină lider regional, colaborând cu Rusia
  Tagurile:
  Vizită de lucru, Delegație, oameni de afaceri, Serghei Katârin, Tudor Afanasov, Prahova, Moscova, Rusia, România


  Știrile Zilei