18:35 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Noile modele Dacia

  Premieră la Dacia. Se vor produce altfel de automobile

  © Photo: protv.ro
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  242 0 0

  În contextul în care mai multe companii de la nivel mondial şi-au prezentat deja planurile de reorientare spre maşinile cu motoare pe combustibili alternativi, Dacia anunță un pas important pentru noua gamă de producție eco.

  BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. Până în 2040, Franţa va scoate din circulație maşinile cu motoare pe benzină şi motorină, scrie Money.

  Doar 4% din piaţa auto franceză este din categoria eco. În România procentul este şi mai mic, de doar 1%. Hakim Boutehra, director comercial grup Renault România, a precizat că Dacia se mișcă spre noul trend.

  "Evident, industria se pregăteşte pentru asta, iar Dacia este parte a acestei transformări în viitor. Anul 2040 este îndepărtat, însă nu foarte îndepărtat, astfel încât avem planuri pentru Dacia în aceste direcţii", a declarat Boutehra.

  Acesta a menșionat că este important să se păstreze ADN-ul brandului, adică mașina să fie accesibilă.

  În România, vânzările de maşini ecologice au crescut de aproape trei ori în primele patru luni ale anului. Au fost vândute 548 de autoturisme electrice şi hibrid. Anul trecut s-au vândut doar 195 de mașini electrice.

  În România au fost înmatriculate aproape 2000 de maşini cu combustibili alternativi în ultimii 3 ani.

  Cine vrea să îsi cumpere o mașină electrică poate beneficia de ajutor din partea statului de 10.000 de euro. fără să caseze o mașină veche. Dacă va casa o mașină veche, are în plus 6.500 de lei.

  Astfel, pentru achiziţia unei maşini electrice, reducerea poate să fie şi de 11.500 de euro.

  Hakim Boutehra, director comercial grup Renault România spune că cel mai mare trend în industria de automobile îl reprezintă maşinile electrice şi maşinile autonome.

  Tematic

  Dezastru la test pentru Dacia Duster
  Atac cibernetic la Dacia - producția a fost oprită
  Daciana Sârbu: "UE să nu pună mereu în față interesele comerciale"
  Dacia electrică. Iată când ar putea să apară pe piață
  Tagurile:
  automobile, Premieră, Dacia


  Știrile Zilei