10:26 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  Blocuri de locuit

  Cât vor costa apartamentele în 2018 - răspunsul expertului

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  47410

  Agentul imobiliar Aleksandru Oleinic a explicat în studioul Sputnik Moldova tendințele de pe piața imobiliară din Republica Moldova

  CHIȘINĂU, 18 iul — Sputnik. Potrivit lui Alexandru Oleinic, la ora actuală nu există nicio premisă pentru a ne aștepta la creșterea prețurilor la imobile în Moldova. Dimpotrivă, în anul 2018 se va menține actuala tendință, iar imobilele se vor ieftini în medie cu circa 5-7 la sută.

  „Dacă astăzi vorbim despre un preț de 500-550 de euro (metrul pătrat, n.red.), atunci la anul am putea vorbi deja despre un preț de 450-500 de euro. Prețurile vor continua să scadă, deoarece avem o cerere relativ stabilă, care ar putea chiar să se reducă, iar oferta este în creștere", a spus expertul.

  El a subliniat că oferta este în creștere datorită a doi factori: extinderea pieței secundare, deoarece acum volumul construcțiilor a atins nivelul maxim din 2008, precum și creșterea numărului de locuințe scoase la vânzare de persoanele care emigrează.

  Totodată, Oleinic susține că nu există temeiuri să ne așteptăm la o prăbușire a prețurilor.

  „Piața (imobiliară, n.red.) se menține datorită banilor transferați. Avem acea situație, care se autocompensează: pe de o parte urmărim un reflux și scoaterea banilor, iar pe de alta un aflux și susținerea pieței", a rezumat expertul.

  Mai multe detalii puteți audia aici, din înregistrarea dialogului cu Alexandru Oleinic în limba rusă.

  Tagurile:
  Chișinău, Prețuri la apartamente, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei