07:01 17 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Dolar american

  Dolarul american a trecut în faza căderii libere

  CC0 / Pixabay / geralt
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  22180

  În zilele de ieri și astăzi continuă cădere cotației dolarului pe piețele financiare internaționale, astfel ajungând la un minimum înregistrat în 2015.

  BUCUREȘTI, 8 sept — Sputnik. Ieri, după ce dolarul american a înregistrat cea mai mare cădere în timpul sesiunii de la Bursa din New York, astăzi dimineața și-a continuat căderea și la deschiderea sesiunilor bursiere din Asia. Indicele dolarului continuă să scadă șapte zile la rând. În prezent indicele este cotat la nivelul anului 2015, scrie expert.ru.

  Deocamdată experții nu pot să estimeze care va fi valoarea indicelui la care se va stabiliza această valută.

  Indicele asiatic al dolarului care constă în raportarea dolarului american față de valutele din Asia, în ultimele trei zile a demonstrat cea mai mare cădere de la începutul anului.

  Yuanul chinez și dolarul din Hong Kong s-a întărit brusc față de dolarul american, iar ringgit-ul malaezian a crescut cel mai mult față de celelalte valute asiatice.

  Căderea atât de vertiginoasă a dolarului american se datorează declarațiilor făcute de președintele american, Donald Trump, care consideră că ar trebui de anulat plafonul pentru datoria de stat, iar democrații americani au promis că vor susține o asemenea inițiativă în legislativul SUA.

  Analiștii financiari estimează că jucătorii de pe piața financiară internațională testează reacția Sistemului de Rezerve Federale al SUA, astfel forțând instituția respectivă să inițieze mărirea ratei de bază și reducerea activelor pe care le are la balanța sa.

  Tematic

  Ce se întâmplă cu dolarul: Va cădea oare „americanul” până la 15-16 lei
  De ce s-a depreciat dolarul și care va fi evoluția lui până la sfârșitul anului


  Știrile Zilei