08:53 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Биткоин-банкомат Bitcoin ATM по купле-продаже цифровой валюты в торговом центре в Сингапуре

  Bitcoin: Un vampir energetic care amenință producția globală de electricitate

  © AFP 2019 / ROSLAN RAHMAN
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  16701

  Scenariile cele mai pesimiste sugerează că deja în februarie 2020 procesul de generare și tranzacționare a bitcoinului ar putea să înghită întregul volum de electricitate produsă în lume

  BUCUREȘTI, 4 nov — Sputnik. Necesarul de energie în operațiunile cu bitcoinul (așa-zisul mining) deja depășește consumul a 159 de țări ale lumii, inclusiv Irlanda și majoritatera statelor din Africa, transmite RIA Novosti cu referire la estimările portalului Power Compare.

  În ansamblu, pentru deservirea criptovalutelor se cheltuiesc pe an 31 de terrawați-oră, egalul a 0,13% din ansamblul producției de electricitate pe plan mondial. Acest volum ar fi sufucuent pentru a acoperi necesitățile a 2,4 milioane de consumatori americani sau 6,1 milioane de consumatori britanici.

  ”Dacă nivelul de utilizare va crește în aceeași progresie, deja în februarie 2020 generarea bitcoinului ar putea să înghită întregul volum de electricitate produsă în lume”, comunică Power Compare.

  Bitcoinul, cea mai populară criptovalută, a depășit, săptămâna trecută, recordul său de cotare, ajungând să coste 11,441 mii de dolari per unitate.

   

   

  Tematic

  Criptovaluta, moneda care te scutește de taxe, a ajuns în Moldova
  Tagurile:
  creștere, consum, energie, pericol, bitcoin


  Știrile Zilei