19:06 12 August 2020
În direct
 • EUR19.51
 • USD16.55
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  54530

  Un economist, care se numără printre puținii care au prezis criza financiară din 2008, prognozează o nouă criză, care ar putea duce la prăbuşirea bursei de valori și înlăturarea dolarului american

  BUCUREŞTI, 7 dec — Sputnik. Economistul care avertizează cu privire la izbucnirea unei noi crize este omul de afaceri american Peter Schiff.

  Acesta afirmă, în ultima sa carte, că sistemul american de rezerve federale (Fed) a contribuit la umflarea unui balon uriaș, care nu poate fi micşorat. Atunci când se va sparge, consecințele asupra economiei vor fi foarte dureroase şi mult mai grave decât în cazul crizei din 2008.

  „Cred că acest balon este prea mare pentru a putea fi dezumflat. Cred că este mama tuturor bulelor și, când se va sparge, nu va mai exista unul mai mare pe care Fed-ul să îl poată umfla pentru a masca aceste probleme, ceea ce înseamnă că nu vom mai putea evita consecinţele. De data aceasta, criza îi va afecta pe toți", a atras atenţia economistul, citat de ZeroHedge.

  Acesta a mai spus că toată lumea va avea de pierdut şi vor fi grav afectate piața bursieră, piața obligațiunilor și piața imobiliară. De asemenea, potrivit acestuia, dolarul va cunoaşte un declin puternic, iar puterea de cumpărare va fi anulată.

  Schiff mai adaugă că actualul sistem financiar nu va reuși să reducă în mod artificial prețurile metalelor prețioase.

  „Cât timp vor putea menține prețul aurului la un nivel redus? Vom ști când vom ajunge acolo. La un moment dat, prețul va exploda, deoarece activităţile de cumpărare sunt reale, iar vânzarea de hârtii nu poate camufla acest lucru", a avertizat Peter Schiff.

  Potrivit lui Schiff, aurul reprezintă alternativa reală la banii de hârtie, iar oamenii au început să nu mai aibă încredere în băncile centrale.

   

  Tematic

  Aurul își pierde strălucirea: de ce scade dramatic cererea mondială
  Operațiune misterioasă: prețul aurului explodează. Dolarul se prăbușește
  Zeci de kilograme de aur au fost găsite în veceul unui avion
  Aurul scos din România - cu cât se vinde
  Rusia își completează rezervele de aur cu 200 de tone
  Se așteaptă un declin al piețelor bursiere globale. Soros investește în aur
  Die Welt: Putin îi pregăteşte dolarului o surpriză „de aur"
  Tagurile:
  apreciere, dolar, criză, Prăbușire, aur


  Știrile Zilei