05:15 24 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  19602

  Apariţia unei crize pe plan global, cu impact şi în ţara noastră, nu este exclusă, în contextul ultimelor valuri de atacuri cibernetice

  BUCUREȘTI, 8 dec — Sputnik. Mugur Isărescu a declarat vineri, la o conferinţă în domeniul securităţii cibernetice, că urmează o nouă criză la nivel mondial care va avea impact si in Romania, relateaza Capital.

  "Trebuie să fim conştienţi că, în contextul ultimelor valuri de atacuri cibernetice, mulţi vorbesc despre un adevărat război cibernetic în desfăşurare, în părţi ale lumii, nu este exclusă apariţia unei crize pe plan global greu de preconizat, greu de prevăzut, greu de întrevăzut, cu impact şi în ţara noastră", a spus Mugur Isărescu.

  Specialiştii din domeniu atrag atenţia că trebuie să accelerăm adaptarea la noile realităţi, iar în România se subliniază faptul că există riscul ca rezilienţa sistemelor noastre să fie diminuată semnificativ.

  Isarescu a afirmat ca infrastructurile cibernetice trebuie protejate astăzi mai mult ca oricând în condiţiile în care riscul operării în spaţiul cibernetic este din ce în ce mai mare, mai ales ca peste 90% din activităţile economice şi de afaceri ale organizaţiilor diverse sunt dependente de dispozitivele informatice.

  Potrivit acestuia, există o preocupare deosebită pentru aceste probleme în rândul băncilor centrale, iar Banca Naţională a României depune eforturi împreună cu autorităţile statului pentru a face faţă atacurilor cibernetice potenţiale.

  Tematic

  Avertisment: o nouă criză. „Prețul aurului va exploda, dolarul va fi eliminat"
  Criza financiară din UE: "Elefantul din cameră pe care nimeni nu îl vede"
  Kievul va plăti României peste un milion de euro pentru securitatea cibernetică
  Război cibernetic? „Nu este exclusă o criză globală"
  Tagurile:
  arie, criză, riscuri, atacuri cibernetice, Mugur Isărescu, România


  Știrile Zilei