15:53 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  11810

  Penalitățile economice introduse de UE împotriva Rusiei acum trei ani au devenit punitive pentru Germania, potrivit unui nou studiu publicat de Institutul Kiel pentru Economia Mondială, citat de ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung

  BUCUREȘTI, 14 dec — Sputnik. Autorii studiului spun că exporturile din Regatul Unit în Rusia au scăzut cu 7,9%, în timp ce exporturile franceze au scăzut cu 4,1%, relatează RT.

  Comerțul dintre SUA și Rusia a scăzut cu doar 0,6%.

  "Germania reprezintă aproape 40% din pierderile din comerțul spre export, comparativ cu țările occidentale și cu alți actori geopolitici majori mult mai puțin afectați", se arată în studiu.

  Conform estimărilor institutului, exporturile germane sunt în prezent cu 618 milioane de euro mai mici decât ar fi fost dacă nu s-ar fi impus sancțiuni. Analiștii subliniază că pierderile totale de export datorate restricțiilor comerciale reciproce au totalizat 37,5 miliarde de euro de la introducerea sancțiunilor. Pierderile UE ar putea constitui 90% din această cifră.

  Sancțiunile împotriva Moscovei au fost introduse de Bruxelles în 2014 în legătură cu presupusa implicare a Rusiei în conflictul din estul Ucrainei. Măsurile punitive au vizat sectoarele financiare, energetice și de apărare ale Rusiei; sancțiunile s-au impus și unor oficiali guvernamentali, oameni de afaceri și personalități publice.

  Kremlinul a răspuns prin impunerea unui embargo asupra produselor agricole, alimentelor și materiilor prime din țările care au aderat la sancțiunile anti-ruse. De atunci, ambele părți au extins măsurile.

  Tematic

  Sancțiunile sau scăderea prețului la petrol au afectat mai mult economia Rusiei
  Ksenia Sobceak i-a șocat pe ruși cu o declarație despre SUA și sancțiuni
  Meleșcanu, despre relația cu Rusia și sancțiunile împotriva ei
  Tagurile:
  exporturi, pierderi, sancțiuni, Rusia, Germania


  Știrile Zilei