15:50 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Autostradă

  Drumuri de mare viteză în Moldova. Mutarea podului de la Ungheni

  © Photo : Facebook / Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  149 0 0

  Ministerul Transporturilor a inclus autostrada Iaşi - Tg. Mureş (A8 MONTANA, Târgu Mureş - Ditrău - Tg Neamţ - Iaşi - Ungheni) pe lista de priorităţi, anunță președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

  BUCUREȘTI, 22 dec — Sputnik. Din 2018 încep licitaţiile pentru demararea construcţiei autostrăzilor Iaşi — Tg. Mureş, Iaşi — Ungheni şi Bacău — Braşov, drumului de mare viteză Paşcani — Siret şi a legăturii Paşcani — Bacău, pe coridorul 9 Pan-European, relatează Ziarul de Iași.

  "Autostrada Iaşi — Tg. Mureş (A8 MONTANA, Târgu Mureş — Ditrău — Tg Neamţ — Iaşi — Ungheni), reprezintă în continuare o prioritate pentru Guvernul României. Pentru acest proiect, a cărui valoare estimată este de circa 9 miliarde euro, Ministerul Transporturilor a purtat deja discuţii cu importante instituţii financiar bancare pentru identificarea soluţiilor de finanţare", susține Maricel Popa.

  Tot anul viitor va începe prima fază pentru construirea a 78 km de autostradă, între Tg. Neamţ şi Iaşi. Aceste proiecte vor însuma 95 de km de infrastructură modernă pentru regiunea Moldova.

  Pe Coridorul 9 Pan European se pregăteşte implementarea Tronsonului Bucureşti — Paşcani, din care se va desprinde legătura Paşcani — Bacău. Se ia în calcul pentru 2018 semnarea contractelor destinate drumurilor de mare viteză Focşani — Bacău, cu o lungime de 110 km şi Bacău — Paşcani, în lungime de 82 de km.

  În cazul autostrăzii Iaşi — Ungheni, cu o lungime de aproximativ 25 de km, este necesară refacerea traseului. Procedurile de achiziţie publică vor viza inclusiv drumul de mare viteză, cu o lungime de aproximativ 120 km, Paşcani — Siret. Acest traseu va finaliza Coridorul 9 Pan European şi va oferi un nivel optim de accesibilitate la nivel naţional şi european.

  Tematic

  O nouă autostradă intră în linie dreaptă
  O autostradă va fi gata - ferm, cu dată precisă
  Un pas decisiv către autostrada care leagă România de Republica Moldova
  Tagurile:
  autostradă, Ungheni, Iași, Moldova, România


  Știrile Zilei