06:06 19 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Beijing, drapelul național al Chinei

  China are șansa să devină, în 2032, prima economie a lumii

  © AP Photo / Andy Wong
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  146 0 0

  Acest obiectiv este realizabil în cazul în care pe parcursul următorilor 15 ani se va menține același trend global

  BUCUREȘTI, 27 dec — Sputnik. Un nou raport al analiștilor de la Centre for Economics and Business Research (CEBR) susține că China ar putea să depășească SUA și să devină cea mai puternică economie din lume.

  Succesul economic al Chinei, bazat pe sectorul său masiv de producție, ar putea menține în continuare statutul țării în afacerile mondiale în decurs de 15 ani, se menționează în document.

  Autorii cercetării au luat în considerare tendințele existente în comerțul mondial și în economiile interne ale Statelor Unite, zonei euro și celei asiatice.

  Analiza le-a permis să susțină că, în 2032, China va depăși Statele Unite la capitolul „economie", în timp ce India se va plasa pe locul trei — în fața Franței și Marii Britanii. Japonia va fi a patra, Germania — a cincea și Brazilia — a șasea.

  Conform tabelului anual al „Ligii Economice a CEBR", în următorul deceniu, prețurile mai mici la energie și, în consecință, costurile reduse ale tehnologiilor de diferit tip, vor duce la expansiunea economică a Chinei în regiunea pacifico-asiatică. Factorii respectivi vor oferi, de asemenea, un impuls economic Indoneziei și Coreei de Sud — ambele își vor extinde prezența pe piața economică mondială.

  Cercetătorii au mai declarat că Rusia va coborî de pe locul 11 pe locul 17, datorită dependenței excesive de exporturile petrolului și gazelor naturale.

  Tematic

  România își consolidează statutul de lider european într-un sector al economiei
  Tsunami financiar. Economist german: "cazinoul mondial" se prabușește
  Brexit-ul - amânat pentru evitarea unui colaps economic
  Anunț de pe Wall Street: economia globală este în ”ape tulburi”
  Tagurile:
  2032, lider mondial, economie, China
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei