11:29 24 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD16.69
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  24520

  Dolarul american a atins cel mai scăzut nivel față de monedele mondiale majore începând din 2015. Acest lucru vine după ce secretarul Trezoreriei SUA a anunțat că Washingtonul favorizează un dolar slab în comerț

  BUCUREȘTI, 25 ian — Sputnik. Adresându-se Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția, Steven Mnuchin a spus că un dolar mai slab "este bun pentru noi, deoarece are legătură cu comerțul și oportunitățile".

  Indicele ICE Dolar SUA, care măsoară moneda americană în raport cu un coș de șase valute rivale, a scăzut cu 1%, până la 89.245 după discursul său, scăzând sub 90 pentru prima dată din decembrie 2014.

  Mnuchin a adăugat totuși că "pe termen lung, puterea dolarului este o reflectare a puterii economiei Statelor Unite și este și continuă să fie moneda primară, în termeni de monedă de rezervă".

  „Dolarul SUA trece printr-o perioadă foarte vulnerabilă, în zadar încercând să găsească scuze pentru recuperare. Și în astfel de condiții, astfel de declarații au avut un impact deosebit de dureros asupra monedei”, a declarat Mikhail Mashchenko, analist la rețeaua socială pentru investitorii eToro din Rusia și CSI într-un e-mail pentru RT.

  Aurul a atins cel mai înalt nivel din cel puțin ultimele 52 de săptămâni, tranzacționându-se la 1.368 dolari pe uncie troy, situație marcată de dolarul slab.

  Președintele american Donald Trump participă, de asemenea, la Davos, pentru a-și accentua politicile "America în primul rând", au declarat oficialii Casei Albe. Trump nu a ascuns faptul că administrația sa preferă un dolar american mai slab pentru a stimula comerțul.

  Tagurile:
  Schimb valutar, US Dollar, Davos, cădere, Curs valutar, aur, Donald Trump, Elveția, SUA

  Știrile Zilei