05:23 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  5760143

  Senatorul liberal Zamfir arată dovada de netăgăduit că instituţia ştia că în România costurile creditării sunt triple.

  BUCUREŞTI, 22 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Un scandal de proporţii stă să izbucnească, după ce, astăzi, senatorul liberal Daniel Zamfir a dat publicităţii, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care arată că Banca Naţională a României ştia demult că în ţara noastră costurile creditării sunt triple.

  El demonstrează ceea ce spune prin aceea că BNR a trimis redacţiilor de specialitate un „Documentar". Până aici, nimic neobişnuit, numai că, precizează Zamfir, acest material a fost trimis „după opt ani de la publicarea lui de către Comisia Europeană" şi se întreabă de ce consilierii guveratorului nu au informat populaţia.

  „Încă de acum 8 ani se ştia că în România costurile creditării sunt de trei ori mai mari? Dincolo de grafice şi veşnica explicaţie cu gradul de risc al ţării, chiar nu putea face nimic BNR? Şi dacă tot au descoperit abia acum studiul cu pricina, armata de consilieri ai guvernatorului nu ne informează şi că doar România şi Irlanda nu au nici o restricţie la rata dobânzii?", notează Zamfir.

  Acesta mai precizează că la cabinetul Guvernatorului BNR sunt angajaţi mai mulţi oameni pe post de consilier decât are Agenţia Naţională de Resurse Minerale, cea care este responsabilă de toate resursele României. Asta vrea să arate că numărul mare de angajaţi nu garantează şi eficientizarea activităţii.

  Unul dintre internauţi a publicat un comentariu interesant la postarea senatorului Zamfir. Şi anume, acesta spune că motivul pentru care BNR nu a spus nimic timp de opt ani este legat de anumite „sponsorizări" pe care le-ar primi de la bănci.

  BNR trebuie să iasă public şi să explice românilor situaţia, precum şi motivele pentru care a dat dovadă de pasivitate timp de opt ani, timp în care românii au fost îngenunchiaţi de dobânzile uriaşe.

  Tematic

  Un avocat acuză BNR: Isărescu minte și la prețul laptelui
  BNR a decis. Adio credite ieftine!
  Avertisment dur de la BNR. Datoriile cresc vertiginos. Ce urmeaza
  Visele românilor, între (po)veștile lui Meleșcanu și valutistul de la BNR
  Tagurile:
  opinii, tăcere, costuri triple, creditare, BNR, PNL, Mugur Isărescu, Daniel Zamfir, România


  Știrile Zilei