11:56 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Ракетно-артиллерийская система оперативно-тактического назначения HIMARS

  Iohannis a aprobat achiziţionarea lansatoarelor multiple de rachete

  © AP Photo / The News Tribune/Peter Haley
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  Klaus Iohannis (199)
  17227

  Fondurile necesare vor fi asigurate din bugetul Ministerului Apărării Naţionale.

  BUCUREȘTI, 23 feb — Sputnik, Daniel Nistor. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru realizarea "Capabilității de sprijin de foc indirect', aferentă programului de înzestrare "Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare".

  Legea prevede atribuirea de către Guvernul României, Guvernului Statelor Unite ale Americii a contractelor de stat de tip Letter of Offer and Acceptance — LOA specifice Programului Foreign Military Sales — FMS pentru achiziţionarea a 3 sisteme cu câte 18 instalaţii de lansare fiecare, incluzând, dar fără a se limita la acestea, muniţia, elemente de comandă control, senzori, suport logistic, mentenanţă, echipamente criptografice şi cu regim special, precum şi a serviciului de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.

  Ministerul Apărării Naţionale gestionează sumele în valută aferente achiziţiilor, prin cont analitic deschis pe numele acestuia, în cadrul contului de valută a Ministerului Finanţelor Publice deschis la Banca Naţională a României. Soldul contului respectiv, înregistrat la sfârşitul fiecărui exerciţiu financiar, se reportează în anul următor şi se va utiliza în scopul finanţării costurilor aferente realizării obiectivului.

  Un articol al legii prevede că Ministerul Apărării trimite personal militar pentru îndeplinirea unor misiuni în afara teritoriului naţional în conformitate cu contractele încheiate în baza acestui act normativ.

  "Pentru realizarea şi menţinerea capabilităţii de sprijin de foc indirect, Ministerul Apărării Naţionale trimite personal militar pentru îndeplinirea unor misiuni în afara teritoriului naţional, în conformitate cu prevederile contractelor încheiate", se arată în actul normativ.

  Тема:
  Klaus Iohannis (199)
  Tagurile:
  Lansatoare de rachete, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei