02:32 31 Martie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.17
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.65
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  37304

  Americanii de la Raytheon au impulsionat acțiunile companiei aerospațiale din Bacău printr-o cerere de ofertă.

  BUCUREȘTI, 2 mart — Sputnik, Daniel Nistor. Ședința de tranzacționare BVB de joi a avut o companie-vedetă, titlurile acesteia atrăgând puternic interesul jucătorilor.

  Acţiunile Aerostar Bacău (simbol bursier ARS) au urcat, joi, cu 6,5%, la 5,24 lei/unitate, evaluarea companiei pe bursă ajungând la maximul istoric — de 797,93 milioane de lei, după ce compania americană Raytheon a anunţat că a emis o cerere de ofertă către societatea băcăuană, pentru a obţine mai multe informaţii despre piesele care ar putea fi fabricate la Bacău pentru radarul Patriot, parte din sistemul de rachete Patriot, scrie Bursa.ro.

  Titlurile ARS se află pe un trend ascendent, în ultima perioadă, consemnând o creştere de 28,1%, în ultimele şase luni, şi cu 43,4%, în ultimul an, conform datelor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

  Raytheon a emis o cerere de ofertă către Aerostar pentru mai multe informaţii despre piese prelucrate şi piese mecanice pentru radarul Patriot care ar putea fi fabricate la Bacău, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, Agerpres.

  ''Această cerere de ofertă este o oportunitate pentru Aerostar de a furniza componente atât pentru sistemele Patriot destinate României, cât şi pentru inventarul global de sisteme Patriot. Peste 220 de unităţi Patriot aflate în proprietatea a 14 naţiuni, inclusiv România, reprezintă o piaţă foarte mare şi o oportunitate de export foarte bună pentru industria de apărare românească'', a declarat Tom Laliberty, vicepreşedinte Apărare Integrată Antiaeriană şi Anti-rachetă din cadrul diviziei Raytheon Sisteme Integrate de Apărare.

  Raytheon este companie din domeniul tehnologiei şi inovaţiei care a înregistrat în 2017 venituri în valoare de 25 de miliarde dolari şi 64.000 de angajaţi. Aceasta este specializată în soluţii de apărare, guvernare civilă şi securitate cibernetică. Raytheon are sediul în Waltham, Massachusetts, SUA.

  Aerostar este o companie aerospaţială şi de apărare din România, care se specializează în producţia, ansamblarea, integrarea şi suport logistic integrat pentru o gamă largă de sistem de apărare şi aviaţie.

  Cele 14 Naţiuni Patriot sunt Statele Unite ale Americii, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudită, Kuweit, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Qatar şi România.

  Tematic

  Polonia a negociat micșorarea de două ori a prețului pentru „Patriot”
  Americanii fac reclamă la rachete ”Patriot” în presa #REZIST – pe banii României
  Lecția celei care a votat CONTRA rachetelor Patriot - "Unde e onoarea?!"
  La această oră: Plata rachetelor "Patriot" - un șir de minciuni și amăgiri
  Scandal: PSD, acuzat de blocarea achiziției rachetelor Patriot
  Tagurile:
  lovitură, Bursa, Patriot, BVB, București


  Știrile Zilei