01:56 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  67525

  "Nu putem să ieșim în public să mințim, dacă se continuă într-o manieră nesustenabilă în raportul cerere - ofertă... sunt necesare corecții foarte dureroase".

  BUCUREȘTI, 29 mar — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Avertismente grave ale BNR, nemaiîntânite de la criza din 2008 încoace- riscăm o nouă criză, dacă Guvernul nu va fi atent la cheltuieli este posibil să ne îndreptăm spre aceeași situație din 2008 — ar putea fi "o aterizare forțată", a spus Mugur Isărescu.

  "Nu putem să ieșim în public să mințim", a spus Isărescu. "Sperăm să ne încadrăm în limitele Tratatului de Stabilitate. Sigur că avem discuții despre calitatea Bugetului, vom colabora cu Guvernul, cu Ministerul de Finanțe, cu Comisia Europeană — ne va ajuta să evităm o „aterizare brutală".

  criză
  © AFP 2021 / GUILLAUME SOUVANT

  În același sens s-a exprimat și prim viceguvernatorul Florin Georgescu, fost ministru al Finanțelor în guvernul Văcăroiu — și unul dintre specialiștii cei mai apreciați de președintele istoric al PSD, Ion Iliescu. Mai mult, Georgescu a vorbit de "corecții extrem de dureroase", ceea ce s-ar putea traduce prin tăieri de pensii și salarii.

  "Dacă se continuă într-o manieră nesustenabilă în ceea ce privește raportul cerere — ofertă, poate că nu e ca în situația din 2008, dar sunt necesare ajustări, niște corecții economice foarte dureroase și care pot fi distribuite în raport cu orientarea politică a celor care operează aceste ajustări într-o manieră în care să se tensioneze și mai mult relațiile din societate, ceea ce nu este de dorit", a declarat Florin Georgescu.

  Menționăm că declarațiile au fost făcute azi, în Comisia Economică a Senatului, acolo unde Mugur Isărescu și membrii Consiliului de Administrație al BNR au fost invitați pentru audieri privind creșterea prețurilor.

  Tematic

  Scandalos - De ce a tăcut BNR timp de opt ani?
  Un avocat acuză BNR: Isărescu minte și la prețul laptelui
  Visele românilor, între (po)veștile lui Meleșcanu și valutistul de la BNR
  Noua birocrație amenință să lovească bugetul
  Tagurile:
  criză, buget, cheltuieli, avertisment, BNR, Florin Georgescu, Mugur Isărescu, România

  Știrile Zilei