23:13 20 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.40
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.31
 • UAH0.69
  Autostradă

  Un fost inculpat revine în funcție la Autostrăzi

  CC BY-SA 3.0 / Premia / A4 Zalas 04
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  11810

  Noul șef al CNIR a avut dosar DNA în urmă cu trei ani, fiind obligat la plata unei cauțiuni de 300.000 de lei, dar până la urmă a fost dovedit nevinovat.

  BUCUREȘTI, 30 mart — Sputnik, Daniel George Nistor. Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR) l-a ales pe Narcis Neaga în funcţia de director general.
  Neaga a mai condus instituția pe vremea când această se numea CNADNR — Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Pe atunci, Direcția Națională Anticorupție (DNA) i-a întocmit dosar penal, pe motiv că ar fi comis abuz în serviciu.

  Procurorii DNA susțineau că Narcis Neaga ar fi suspendat abuziv un contract de servicii privind supervizarea lucrărilor la Autostrada Orăștie-Sibiu și i-au aplicat control judiciar pe cauțiune pe o durată de 60 de zile.

  "Inculpatul Neaga Narcis Ștefan va depune o cauțiune în valoare de 300.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție sau prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei de 300.000 lei, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție. Cauțiunea se va depune în termen de 10 zile", se arată într-un comunicat DNA, emis la 23 decembrie 2015. 

  "Inculpatului Neaga Narcis Ștefan i se atrage atenția că nedepunerea cauțiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă", avertizau procurorii.

  În cele din urmă dosarul a fost clasat pe motiv că faptele nu sunt prevăzute în legea penală. Conform cu terminologia #rezist, utilizată și de președintele Klaus Iohannis, Narcis Neaga a fost "penal", pentru că a avut dosar întocmit de DNA.

  Tematic

  Noi dezvăluiri din culisele construirii Autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş
  Atenție șoferi: Autostrada din România care va fi gata anul acesta
  O nouă autostradă intră în linie dreaptă
  O autostradă va fi gata - ferm, cu dată precisă
  Tagurile:
  Șef, Autostrăzi, inculpat, Dosar, DNA, CNIR, România


  Știrile Zilei