16:28 19 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Portul Constanța, poză simbol

  Statul devine acționar majoritar la Şantierul Naval DMHI Mangalia

  © Photo: Portul Constanța
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  120 0 0

  Compania SN 2 Mai Mangalia, deținută de Ministerul Economiei, a transmis Bursei de Valori un comunicat în care anunță o preluare importantă pentru economia națională.

  BUCUREȘTI, 3 apr — Sputnik, Daniel George Nistor. Statul român, care deține 49% din Şantierul Naval DMHI Mangalia, își va completa portofoliul cu încă 2% la această societate, devenind astfel acționar majoritar.

  Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia a transmis luni Bursei de Valori București (BVB) un raport cu privire la modul de desfășurare a operațiunii. Ce prevede raportul?

  Se votează, cu 6.264.800 acțiuni, reprezentând 93,8878% din capitalul social, pentru neexercitarea dreptului de preferință al Societății Șantierul Naval 2 Mai S.A. Mangalia cu privire la achiziția pachetului de acțiuni deținut de Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering Co. Ltd. la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries S.A. Mangalia, în următoarele condiții:

  1. Damen va achiziționa pachetul de 51% din acțiunile societății mixte;

  2. Imediat Damen va cesiona către SN 2 Mai S.A. un pachet de acțiuni reprezentând aproximativ 2% din capitalul social al societății mixte. Se urmărește că prin această tranzacție, structura Societății mixte să devină:

  • 51% SN 2 Mai S.A.

  • 49% Damen

  SN 2 Mai S.A. este deținută de statul român, prin Ministerul Economiei.

  Ministerul Economiei a anunţat, recent, că a finalizat negocierile cu Damen Shipyards Group, astfel ca statul român să devină acţionar majoritar, cu 51% din acţiuni, la Şantierul Naval DMHI Mangalia.

  "Negocierile dintre statul român şi investitorul strategic interesat în Şantierul Naval DMHI Mangalia au fost finalizate în seara zilei de miercuri, 21 martie. Astfel, Şantierul Naval 2 Mai SA Mangalia va renunţa la exercitarea dreptului de preferinţă cu privire la achiziţia pachetului de acţiuni deţinut de Daewoo Shipbuilding&Marine Engineering la societatea Daewoo Mangalia Heavy Industries SA Mangalia, urmând ca, ulterior, Damen Shypyards Group să cesioneze, cu titlu gratuit, către Şantierul Naval 2 Mai SA, 2% din pachetul de acţiuni, astfel încât structura de acţionariat a Societăţii Mixte care rezultă în urma asocierii să arate astfel: 51% Şantierul Naval 2 Mai SA (deţinut de statul român), şi 49% Damen Shipyards Group", se arăta într-un comunicat al ministerului.

  Tagurile:
  Statul Român, Acționari, Șantier naval, Mangalia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei