17:29 19 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Statui ale bărbaților șomeri în timpul Marii Depresiuni

  Criza financiară care va veni va fi mult mai gravă decât Marea Depresiune - Peter Schiff

  © AFP 2018 / KAREN BLEIER
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  48052

  Potrivit lui Schiff, US Federal Reserve susține piețele pentru a îndemna oamenii să cheltuiască mai mult, dar, de fapt, bogăția creată este un balon.

  BUCUREŞTI, 7 apr — Sputnik. Marea Depresiune (Marea criză economică) va fi palidă în comparație cu următoarea criză financiară care ar putea să vină în curând, potrivit investitorului Peter Schiff, faimos pentru previziunile sale apocaliptice.

  "Vestea proastă este că vom trăi o altă mare depresiune și va fi foarte diferită. Se va manifesta în deiferite feluri, mult mai rău decât ceea ce oamenii au trebuit să îndure în timpul Marii Depresiuni", a spus Schiff, citat de ZeroHedge. "Aceasta va fi o criză a dolarului", scrie RT.

  Potrivit lui Schiff, US Federal Reserve susține piețele pentru a îndemna oamenii să cheltuiască mai mult, dar, de fapt, bogăția creată este un balon.

  „Este într-adevar periculos. Dacă creați o grămadă de bogății false și oamenii ajung să cheltuie bani pe care altfel i-ar fi economisit, atunci subminăm creșterea economică", a spus el.

  În ianuarie, Schiff a prezis că "economia va exploda ca o bombă" din cauza politicii Federal Reserve, însă președintele Donald Trump va fi cel învinuit.

  "Din păcate, asta a moștenit Trump de la Obama. Dar nu e chiar Obama, este Rezerva Federală. Politica monetară a trecut ca un baston de la Clinton la Bush la Obama și acum la Trump. Și suntem aproape de sfârșitul jocului și, din nefericire, Trump va fi tipul asociat cu căderea. Aceste lucruri se vor prăbuși în timp ce el va fi președinte", a spus Schiff. Facilităţile fiscale vor da Partidului Democrat un motiv pentru a da vina colapsului general pe Trump și republicani, a adăugat investitorul.

  Tagurile:
  Marea criză economică, Marea depresiune
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei