00:59 14 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.16
 • USD17.03
 • RUB0.25
 • RON4.11
 • UAH0.61
  Supermarket

  Multinaţionalele din comerţ "se bat" pe fermele româneşti

  © AP Photo / Peter Morrison
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  7210

  Marile reţele comerciale din România anunţă parteneriate pe bandă rulantă cu producătorii locali de produse agroalimentare.

  BUCUREȘTI, 26 apr — Sputnik, Daniel George Nistor. Carrefour a încheiat un parteneriat de preluare a 100 de tone de carne de mânzat în 2018, carne provenită din ferme româneşti.

  "Cele 100 de tone de carne de mânzate pe care le preluăm în 2018, reprezintă 20% din totalul cărnii de mânzat comercializate de Carrefour. Sperăm ca în câţiva ani să ajungem la un procent peste 50% din cantitatea de carne de mânzat pe care o vindem", a spus Silviu Diaconu, director achiziţii legume-fructe Carrefour România, potrivit ZF.ro

  Reprezentanţii companiei franceze susţin că în prezent întreaga cantitate de carne de pasăre comercializată în magazinele lor provine din România, 90% din carnea de vită este din ferme româneşti, iar carnea de porc românească acoperă 60% din vânzări.

  La rândul său, Kaufland România a lansat săptămâna trecută Raftul Românesc — zona special amenajată în magazine, în care sunt expuse separat produsele din carne de porc românească pentru a încuraja clienții să opteze pentru produse autohtone și a susține astfel economia locală.

  Iniţiativa este parte din primul program național pentru carne românească, inițiat de compania germană, care ajunge astfel la peste 800 de porci preluați în fiecare zi, pentru a aproviziona magazinele din întreaga țară cu carne de porc de proveniență locală.

  Raftul Românesc este disponibil deocamdată în magazinele Kaufland din București (Barbu Văcărescu și Basarab), iar până la finalul lunii aprilie va fi prezent în toate cele 119 hipermarketuri din rețea.

  Tematic

  Fermierii români suferă din cauza războiului economic dintre UE și Rusia
  Fermierii români sunt la pământ. Preţul cărnii de porc în scădere drastică
  Fermierii vor referendum pentru schimbarea Constituției: pământul nu se vinde
  Comunicat al fermierilor. „Nu mai acceptăm să fim jucăria politicienilor"
  Subvenţiile fermierilor români ajung la străini. Iată cum
  Reprezentant al României: fermierii români rămân fără subvenții
  Tagurile:
  preferință, produse românești, multinaționalele, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei