22:17 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Roni

  O categorie importantă de pensionari, vizată la recalculări!

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Economie
  Sa primesc un link scurt
  197321

  Aceştia pot alege să renunţe la actualizarea veniturilor, dacă se constată faptul că ele scad în urma noilor calcule! Află detalii

  BUCUREŞTI, 2 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Veşti bune pentru pensionarii Ministerului Afacerilor Interne. Şi aceasta deoarece Casa de Pensii sectorială a MAI a anunţat că se vor actualiza pensiile pentru perioada următoare.

  Măsura se va aplica pentru pensionarii care la data trecerii în rezervă deţineau grad militar şi baza de calcul, folosită la stabilirea sau recalcularea pensiilor militare de stat în condiţiile Legii nr. 223/2015 a fost constituită din perioada în care aceştia au beneficiat de drepturi salariale funcţiilor militare, informează Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor pe pagina lor de internet.

  Vorbim despre pensionarii care provin din SRI şi MApN.

  De asemenea, alţi beneficiari sunt pensionarii care la data încetării raporturilor de serviciu aveau grad profesional şi bază de calcul, folosită la stabilirea sau recalcularea pensiilor militare de stat în condiţiile Legii nr. 223/2015 şi a fost constituită în perioada în care aceştia au avut drepturi salariale specifice funcţiilor militare.

  Pensionarii care la data trecerii în rezervă deţineau grad militar şi baza de calcul, folosită la stabilirea sau recalcularea pensiilor militare de stat în condiţiile Legii nr. 223/2015 a fost constituită din drepturi salariale specifice funcţiilor echivalate de poliţist sau funcţionar cu statut special din administraţia penitenciarelor nu beneficiază de actualizare, măsura fiind valabilă şi pentru pensionarii care la data încetării raporturilor de serviciu deţineau grad profesional şi bază de calcul folosită la stabilirea sau recalcularea pensiilor militare de stat în condiţiile Legii nr. 223/2015 a fost constituită din drepturi salariale specifice funcţiilor echivalate de poliţist sau funcţionar cu statut special din administraţia penitenciarelor.

  Pensionarii MAI au, însă, şi un mare avantaj. Şi anume, aceştia pot să îşi păstreze în plată cuantumul mai avantajos, dacă, în urma actualizării, cuantumul brut al pensiei este mai mic decât cuantumul brut menţinut în plată potrivit art. 111 din Legea nr. 223/2015 (cuantumul mai avantajos).

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei